Eviden deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România

Andrei Dumitru 08/05/2024 | 11:22 Ştiri
Eviden deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România

Eviden, parte a grupului Atos, lider în domeniul digital, cloud, big data și securitate, anunță lansarea CloudSecOps Center în România. Situat în Timișoara, noul centru combină capabilități de cloud și securitate cibernetic.

Parte a rețelei globale de Centre de Cloud ale Eviden și conectat cu cele 17 SOC (Security Operation Centers), gestionate de peste 6.500 de specialiști în securitate, Centrul CloudSecOps din România realizează operațiuni avansate de securitate pentru serviciile cloud, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene.

Noul centru face parte din rețeaua de Centre de Cloud ale Eviden, patru în total (Inginerie, Migrare, Operațiuni și Securitate) care sprijină clienții din întreaga lume în fiecare etapă, de la migrarea în cloud și optimizarea continuă, până la accelerarea inovației, toate protejate sub umbrela securității cibernetice. Proiectul implică o colaborare strânsă a liniilor de business OneCloud și Big Data & Security ale Eviden pentru a proiecta, dezvolta și livra soluții, susținând abordarea Eviden care oferă servicii cloud end-to-end la scară largă clienților săi.

„Într-un univers în care tehnologia este motorul inovației, Centrul de CloudSecOps din Timișoara reprezintă un simbol al excelenței, îmbinând experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniul cloud cu cea din industria securității cibernetice, pentru a crea un sistem de securitate solid în lumea digitală”, a declarat Chris Moret, Global Head of Cybersecurity Services la Eviden, Atos Group.

„Acest centru este o dovadă a expertizei noastre cu ajutorul căreia putem asigura securitatea și conformitatea datelor în cloud. Cu peste 120 de experți, acesta face parte dintr-o rețea globală care stabilește standardele pentru serviciile cloud. Aici, expertiza nu se referă doar la utilizarea cloud-ului, ci și la obținerea valorii adăugate oferită de către acesta pentru a asigura un impact pozitiv asupra businessului livrând, în același timp, încredere clienților noștri”, explică Steve Midgley, Head of Cloud, Eviden, Atos Group.

„Noul centru CloudSecOps din România combină soluții specializate de consultanță, migrare și operare folosind Inteligența Artificială și Machine Learning, oferind clienților servicii complete de cloud și securitate cibernetică. Ne bucurăm totodată că prin acest pas ne reconfirmăm poziția de partener de încredere ce oferă servicii de cea mai bună calitate și un mediu sigur”, adaugă Diana Sipos, Country Manager Eviden Technologies România

„Digitalizarea în administrația publică este necesară pentru păstrarea încrederii în Guvern și în sistemul democratic. De aceea, noul centrul Eviden este atât de important. Chiar dacă clienții provin din diverse sectoare, soluțiile furnizate reprezintă o contribuție crucială la întărirea democrației și la îmbunătățirea vieții publice, atât în România, cât și în întreaga lume”, explică Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara.

Noul centru se angajează să ofere servicii cloud performante, incluzand elemente de securitate dezvoltate printr-un model de livrare scalabil, prin parteneriate strategice cu jucătorii globali din industrie dar și cu parteneri relevanți la nivel regional. De asemenea, Eviden CloudSecOps Center este poziționat strategic pentru a facilita vânzări complete de securitate digitală și cloud, aducând valoare adăugată clienților și totodată, are capabilitatea de a se extinde constant, în funcție de cerințele și nevoile fiecărui client.