Incendiu la spitalul Socola din Iași. Un pacient a murit

NewMoney 25/12/2020 | 13:45 Ştiri
Incendiu la spitalul Socola din Iași. Un pacient a murit

Un pacient al Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași a murit în noaptea de 24 spre 25 decembrie din cauza unui incendiu. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, incendiul a fost anunțat la ora 3.05 și a fost lichidat la ora 4.00. 18 pacienți au fost evacuați. Celui de-al 19-lea, un bărbat care prezenta arsuri și simptome de intoxicare cu gaze, i-au fost aplicate manevre de resuscitare. La ora 6.00, bărbatul (în vârstă de 33 de ani) a fost declarat decedat.

Ceilalți 18 pacienți nu au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza incendiului, a declarat pentru NewMoney purtătorul de cuvânt al ISU Iași, sublocotenentul Georgică Onofreiasa.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul“, a adăugat Onofreiasa. Potrivit acestuia, „spitalul Socola are aviz de securitate la incendiu“.

„Echipa de intervenție a ajuns la locul intervenției în maximum trei minute, pentru că orașul era liber“, a precizat Onofreiasa pentru NewMoney.

Daunele materiale nu sunt majore. „Salonul respectiv poate fi refolosit în urma reamenajării lui în interior. Adică a zugrăvelii, a schimbării patului, a aerisirii. Au fost degradate tencuiala și o ușă la intrarea în salonul în care s-a produs incendiul“, a precizat pentru NewMoney purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Incendiul de la Iași a survenit la mai puțin de două luni după cel produs pe 14 noiembrie la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, soldat cu 12 morți.

 

FOTO: ISU IAȘI