Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii, infectat cu coronavirus

NewMoney 11/08/2020 | 12:58 Ştiri
Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii, infectat cu coronavirus

Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii a fost infectat cu coronavirus. Persoana a intrat în contact cu angajata confirmată anterior, are simptome şi va fi internată în spital.

Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe.

Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz.

În cursul zilei de mâine se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS, precum și contacții acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.
Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase

Al doilea angajat al MS, infectat cu COVID-19

Luni, un angajat al Ministerului Sănătății (MS) a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

„Astăzi (luni- n.r.), un angajat al Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s- au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacti accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.