Imobiliarele, pe val: Immochan cumpără de la familia Jacobs birourile Coresi de la Brașov

Andreea Neferu 27/07/2017 | 18:04 Ştiri
Imobiliarele, pe val: Immochan cumpără de la familia Jacobs birourile Coresi de la Brașov

 

Immochan, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, a cumpărat ansamblul de birouri Coresi Business Park din Brașov, cu o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați și în care își au biroul companii precum IBM, Raiffeisen Bank sau Tata Technologies. Immochan va integra parcul de birouri în proiectul multifuncțional adiacent, care cuprinde mallul Coresi Shopping Resort, precum și o componentă rezidențială. Birourile au fost achiziționate de la dezvoltatorul Ascenta Management, controlat de familia elvețiană Jacobs.

Proiectul de birouri Coresi  Business Park a fost construit pe un teren de circa 15 hectare de pe fosta platformă Tractorul, iar cei de la Immochan spun că potențialul de dezvoltare este de 100.000 de metri pătrați de spații office în următorii zece ani. Reprezentanții Immochan nu au precizat valoarea tranzacției.

Coresi Business Park are în acest moment patru clădiri renovate din fostele hale industriale și trei clădiri noi construite în ultimii doi ani.

„Sunt (…) mulțumit de investiția făcută pe parcursul ultimilor cinci ani în Coresi Business Park (…) Continui să văd România ca pe o țară atractivă pentru investiții, atât în real estate, cât și în alte sectoare, ca de exemplu cel medical,” a declarat Philippe Jacobs, co-președinte al Jacobs Holdings AG, care deține și brandul de cafea cu același nume.

„Prin această nouă investiție în comunitatea brașoveană, Immochan își reafirmă încrederea în potențialul orașului”, a spus Federico Valentini, CFO al Immochan România.

Centrul comercial Coresi Shopping Resort din Brașov, dezvoltat de Immochan și situat în apropierea birourilor Coresi Business Park, are o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și a înregistrat un trafic de 9 milioane de persoane în 2016. Immochan mai are în construcție un proiect rezidențial adiacent centrului comercial, dezvoltat în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, companie administrată de Daniela Kasper.

Prima fază a acestui proiect rezidențial, aflat în construcție, cuprinde 13 blocuri cu 570 de apartamente. Pe terenul pe care îl au în Brașov, cei de la Immochan pot construi până la 3.000 de apartamente.

Immochan a investit în cei cinci ani de prezență pe plan local circa 170 de milioane de euro, inclusiv în achiziția galeriilor comerciale ale hipermarketurilor Real.

Immochan România administrează în prezent 23 de centre comerciale în Bucureşti şi în ţară. Pentru deschiderea mallului Coresi Shopping Resort din Braşov, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul din Braşov, și inaugurat în 2015, investiţia s-a ridicat 60 de milioane de euro.


Sursă foto: Immochan

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.