Immofinanz a semnat contracte de închiriere pentu 15.000 de metri pătrați de birouri

NewMoney 17/07/2018 | 10:32 Ştiri
Immofinanz a semnat contracte de închiriere pentu 15.000 de metri pătrați de birouri

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz a închiriat peste 15.000 de metri pătrați în prima jumătate a acestui an, adică 8% din totalul spaţiilor de birouri disponibile pentru inchiriere la acest moment. Compania a atras noi chiriași pentru 8.300 de metri pătrați și a extins contractele pentru încă 7.500 de metri pătrați în șase dintre proprietățile sale de birouri.

“Observăm o creștere a cererii chiriaşilor pentru brandul de birouri myhive, precum și pentru clădirile Bucharest Corporate Center și Iride Business Park. În total, nouă chiriași noi au ales Immofinanz ca proprietar” a declarat Fulga Dinu, country manager operations Romania în cadrul Immofinanz.

S&T România este unul dintre cei mai mari chiriași noi ai clădirilor Immofinanz. Compania IT ocupă aproximativ 1.700 de metri pătrați de birouri în Bucharest Corporate Center, în timp ce compania IREM ocupă un spațiu adițional de 1.200 metri pătrați în aceeași clădire situată în apropiere de Piața Victoriei.

Iride Business Park a primit un nou chirias, EZUGI România, care ocupă 1.500 metri pătrați. Alți noi chiriaşi vor ocupa un total de aproximativ 3.900 metri pătrați de spații de birouri în cadrul Iride Business Park, myhive Metroffice, myhive Iride Tower, myhive S-Park şi Bucharest Airport Tower.

Trei dintre chiriașii actuali și-au prelungit și extins contractele de închiriere cu Immofinanz, contracte însumând 7.500 metri pătrați, incluzând aici JT International Manufacturing, care va continua să folosească 7.100 de metri pătrați din clădirea Iride Business Park. Spațiul suplimentar a fost închiriat în myhive S-Park și IRIDE Business Park.

Immofinanz a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri din închiriere de 11,9 milioane de euro pe piața locală. Suma reprezintă echivalentul a 20,2% din totalul veniturilor din chirii obținute de grup anul trecut.

Proprietățile Immofinanz din România, printre care se numără și birourile Bucharest Corporate Center, Victoria Park și Metroffice sau centrele comerciale Vivo!, reprezintă 19,3% din portofoliul total al companiei. Cele 64 de proprietăți din România au o valoare de piață de 809,3 milioane de euro.