IBB Holding Group a inaugurat staţia de betoane de la Mogoşoaia. Investiţie de 7,5 milioane lei

Andrei Dumitru 03/04/2024 | 14:43 Ştiri
IBB Holding Group a inaugurat staţia de betoane de la Mogoşoaia. Investiţie de 7,5 milioane lei

IBB Holding Group SA (IBB Holding), companie din industria de construcţii din România, a inaugurat o nouă staţie de betoane în Mogoşoaia, zona de nord a Bucureştiului, după o investiţie de 7,5 milioane de lei.

În prezent, grupul are 3 fabrici care produc beton pentru construcţii inginereşti, beton rutier şi agregate stabilizate cu ciment, în proximitatea Bucureştiului, în Pantelimon, Ciorogârla, Mogoşoaia, precum şi o staţie de producţie mixturi asfaltice în Pantelimon.

”IBB Holding răspunde, astfel, solicitărilor tot mai numeroase primite din partea clienţilor pentru furnizarea de beton, atât pentru proiecte de infrastructură, cât şi pentru construcţii civile şi industriale, în special în zona de nord a Capitalei”, precizează compania.

Staţia de betoane din Mogoşoaia este certificată conform standardelor de calitate a controlului producţiei pentru fabricarea betoanelor pentru construcţii inginereşti, betoanelor rutiere şi de agregate stabilizate cu ciment, având o capacitate de producţie de 100 metri cubi pe oră.

”Prin intermediul acestei noi staţii de betoane situate în nordul Bucureştiului, în Mogoşoaia, suntem într-o poziţie favorabilă pentru a participa la licitaţii pentru proiecte de infrastructură în această zonă şi a stabili parteneriate strategice cu dezvoltatori imobiliari. Nevoia reală pe care România o are atât în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, cât şi în fondul de locuinţe, precum şi proiectele deja demarate, ne determină să privim cu optimism dezvoltarea afacerilor noastre pe termen mediu şi lung”, spune Ion Crăciunescu CEO, fondator IBB Holding.

Printre cele mai importante proiecte finalizate de IBB Holding sunt modernizarea pistei PDA2 a Aeroportului Henri Coandă, modernizarea pistelor Aerodromului Clinceni, şi suprastructura rutieră a nodului rutier Berceni-Bucureşti, supralărgirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti şi amenajarea nodului rutier Olteniţa-Bucureşti, supralărgirea la 4 benzi de circulaţie pentru DN1, kilometrul 95+100 şi kilometrul 95+400 în Cornu, Prahova.

De asemenea, grupul are o valoare contractată de proiecte în curs de execuţie de peste 270 milioane de euro, cele mai importante proiecte fiind: Autostrada A7 Lot 1 Dumbrava – Mizil, drumul de deviere DN1D – A7, supralărgirea la 4 benzi şi construcţia unei parcări de lungă durată cu o suprafaţă de ~30.000 mp – Drumul Naţional Centura Bucureştiului (A0) între Autostrada A1 şi DN5, lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii ale drumurilor la nivel naţional în Prahova, Giurgiu şi Bucureşti precum şi pentru Autostrada A2, A3.

IBB Holding Group SA este un grup de companii ce activează în industria de construcţii, în domenii precum infrastructură, construcţii civile şi industriale, producţie de beton şi asfalt, dezvoltare imobiliară, precum şi servicii conexe construcţiilor. Activitatea din România a început în anul 2016 prin înfiinţarea companiei IBB-HIB România şi are în portofoliu, până în prezent, peste 60 de proiecte finalizate, devenind una dintre cele mai mari companii din domeniul infrastructurii şi construcţiilor civile şi industriale. Grupul însumează 12 companii şi deţine facilităţi proprii de producţie de asfalt şi beton, autobasculante, autobetoniere şi utilaje, precum şi un laborator performant de analiză şi încercări în construcţii. IBB Holding a fost înfiinţat de Ion Crăciunescu, antreprenor cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul construcţiilor din România şi Germania.