Iancu Guda, Coface: Mulți antreprenori nu știu ceea ce nu știu. De aici apare supraîncrederea

NewMoney 08/06/2018 | 16:43 Ştiri
Iancu Guda, Coface: Mulți antreprenori nu știu ceea ce nu știu. De aici apare supraîncrederea

Circa 1.200 de companii românești din cele peste jumătate de milion înființate în perioada 2005-2010 au reușit să treacă până acum de pragul de afaceri anuale de un milion de euro și să fie jucători importanți pe segmentele pe care activează. Cu alte cuvinte, acestea reprezintă doar 0,25% din total, a spus Iancu Guda, director servicii Coface și președinte al Aso­cia­ției Analiștilor Financiar-Bancari din Ro­mâ­nia (AAFBR), în cadrul evenimentului TEDx – New Evolution Way din București.

El a mai spus că în ultimii zece ani, aproximativ 100.000 de companii au dispărut din ecosistemul local de business, dar că soarta acestora poate reprezenta o lecție pentru antreprenorii români sau pentru cei care doresc să își deschidă o firmă. În opinia lui  Guda, care de altfel a și scris cartea ” De ce eșu­ea­ză companiile? 10 greșeli și 100 de soluții“, eșecul altora poate fi transformat într-o curbă a învățării.

”Mulți antreprenori nu știu ceea ce nu știu. De aici apare supraîncrederea. (…) Prin această carte am vrut să schimb o mentalitate: nu vrem să recunoaștem că am greșit, eroarea este stigmatizată. Dar erorile nu sunt greșeli. Dacă faci o eroare, costul e mic și înveți, astfel că nu se mai numește că ai făcut o greșeală. Dacă faci aceeași eroare de două ori, se numește opțiune, pentru că nu ai înțeles nimic din prima eroare”.