Huawei, despre decizia lui Trump de a interzice tehnologiile sale: Va face ca SUA să folosească echipamente „scumpe şi inferioare”

NewMoney 16/05/2019 | 17:11 Ştiri
Huawei, despre decizia lui Trump de a interzice tehnologiile sale: Va face ca SUA să folosească echipamente „scumpe şi inferioare”

Huawei a răspuns administraţiei Trump după ce preşedintele american a declarat o stare de urgenţă economică pentru a interzice tehnologiile de la „adversarii străini”, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Starea de urgenţă economică permite guvernului american să interzică tehnologia şi serviciile de la „adversarii străini” care aduc „riscuri inacceptabile” pentru securitatea naţională, printre care şi spionajul cibernetic şi sabotajul.

Acest ordin nu face referire la o anumită ţară sau companie însă a fost dat după mai multe luni de presiune din partea SUA asupra Huawei. Guvernul american suspectează că echipamentele companiei chineze de telecomunicaţii sunt folosite de Beijing pentru a-şi spiona adversarii.

Într-un comunicat publicat în ziarul de stat chinez Global Times, Huawei a informat: „Dacă SUA vor restricţiona Huawei, nu vor face ţara mai sigură şi nici mai puternică. Acest lucru doar va forţa SUA să folosească echipamente mai scumpe şi inferioare, rămânând în urma altor ţări iar în cele din urmă afectând companiile şi consumatorii americani”.

Compania a informat că este dispusă să „comunice cu SUA pentru a asigura securitatea produselor”.

Departamentul Comerţului a informat că va adăuga Huawei pe „lista de entităţi”, interzicând companiei să achiziţioneze componente şi tehnologie de la firmele SUA fără aprobarea guvernului.

China şi SUA au crescut tarifele pentru bunuri într-un conflict care a început după ce americanii au acuzat Beijingul de practici comerciale incorecte. Discuţiile dintre Washington şi Beijing se află într-un impas, crescând posibilitatea unui război comercial.

Gao Feng, un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului din China, a declarat: „China a subliniat de multe ori că securitatea naţională nu ar trebui să fie folosită drept scuză pentru protecţionism comercial”.

Un purtător de cuvânt al departamentului de afaceri externe din China a declarat: „Facem apel la SUA să se oprească din opresiune faţă de companiile chineze sub pretextul unor îngrijorări privind securitatea şi să ofere un mediu just şi fără discriminări pentru operaţiunile de investiţii”.


Foto: Hepta/Mediafax