Harta drumurilor și a căilor ferate înzăpezite

Andreea Neferu 06/01/2017 | 17:36 Ştiri
Harta drumurilor și a căilor ferate înzăpezite

Ministerul Transporturilor a lansat vineri o platformă cu informații în timp real legate de starea infrastructurii de transport, respectiv drumurile și căile ferate a căror circulație este afectată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Lansarea platformei este o premieră pentru Transporturi.

Harta, care poate fi accesată din acest link, prezintă sectoarele de drumuri cu circulaţia închisă sau îngreunată. De asemenea, sunt prezentate şi sectoarele de cale ferată cu circulaţia trenurilor întreruptă sau îngreunată, precum și zonele de intervenție a plugurilor simple și hidraulice ce acționează pentru eficientizarea traficului pe calea ferată. Pe hartă pot fi văzute în timp real și codurile meteorologice pe județe.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de ninsori pentru București și alte 11 județe din sud-estul țării, valabil până vineri la ora 18.00. De asemenea, ANM a emis cod roșu de viscol pentru județele Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași și Tulcea, în vigoare până la ora 18.00.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.