Happy Tour Group a avut afaceri de aproape 50 de milioane de euro anul trecut, un plus de 10%

Cristina Dobreanu 06/03/2017 | 16:30 Ştiri
Happy Tour Group a avut afaceri de aproape 50 de milioane de euro anul trecut, un plus de 10%

Compania Happy Tour Grup, deținută de fondul de investiții GED Capital,  a avut vânzări de aproape 50 de milioane de euro în 2016, în creștere cu 10% față de anul anterior.

La baza acestei creșteri a stat avansul înregistrat de segmentul de business travel, creșterea turismului intern, dar și a faptului că, din toamna anului trecut, Happy Tour a devenit unic operator al destinației Disneyland. Anterior, pachetele pentru această destinație erau în portofoliul agenției Perfect Tour.

Tot în 2016, Happy Tour a deschis un birou la Istanbul, al treilea după București și Sofia. Biroul din cel mai mare oraș al Turciei, care operează sub brandul FCM Travel Solutions, se ocupă însă exclusiv de clienți corporate.

De altfel, businessul coporate este important pentru grup. În România, 70% din afaceri sunt reprezentate de segmentul coporate și doar 30% de cel de leisure.

Cea mai solicitată destinație externă este Spania, iar în ceea ce privește turismul intern creșterile au venit atât din segmentul coporate – companiile preferând destinații din România pentru organizarea de team-buildinguri și petreceri de companie – dar și din zona turiștilor individuali care au ales cu precădere litoralul, Bucovina sau stațiunile balneare.

„Voucherele de vacanță au fost o măsură pentru stimularea turismului intern și se vede acest lucru în creșterea volumului de vânzări și cererea pentru vacanțe în România. În 2017, ne așteptăm la o dublare a volumului de vânzări cu vouchere de vacanță și o creștere a cererii pentru vacanțe interne de 25% față de volumul de 25% față de 1,4 milioane de euro înregistrat în 2016”, a declarat Javier Garcia del Valle (foto), CEO al grupului.

Pentru 2017, grupul anticipează o creștere pe România de 10%-15%, iar pe grup de circa 30%.

Fondul de investiții spaniol care deține Happy Tour a vândut anul trecut către turcii de la Calypso turoperatorul Prestige Tours pe care îl deținea din 2011. În aceste condiții este posibil ca GED să pregătească și vânzarea Happy Tour, companie pe care a achiziționat-o integral în 2007, mai ales că a depășit cu mult perioada de circa 4 ani în care fondurile de investiții fac exit.

„Ca fond de investiții, la un moment dat trebuie să facă exit. Dacă va fi anul acesta sau nu, vom vedea”, a mai precizat Javier Garcia del Valle.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.