Guvernul majorează sporurile pentru anumite cadre medicale din spitalele de stat

Elena Marinescu 25/05/2022 | 18:12 Ştiri
Guvernul majorează sporurile pentru anumite cadre medicale din spitalele de stat

Guvernul a aprobat în şedinţa de miecuri o Hotărâre de Guvern prin care se acordă condiţii de muncă deosebit de periculoase, în procent de până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care se ocupă de pacienţii cu coronavirus.

”La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 153/2018”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că prin acest act normativ se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020.

”Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.