Guvernul a dat 42 de milioane de lei pentru mai multe orașe cu încălzire în sistem centralizat

Elena Marinescu 17/01/2022 | 19:46 Ştiri
Guvernul a dat 42 de milioane de lei pentru mai multe orașe cu încălzire în sistem centralizat

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a aprobat plata unei prime tranșe de 41.9 milioane de lei din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale pentru producerea energiei termice în sistem centralizat în mai multe localități. Suma e aferentă consumului de gaze în lunile noiembrie și decembrie.

Astfel, pentru luna noiembrie vor primi 26.434.682,70 lei Arad, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Bârlad și Focșani, iar pentru luna decembrie sunt alocate 15.562.832,46 lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Noi fonduri vor fi alocate în perioada următoare, la cererea administrațiilor locale. „Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a transmis Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a punctat că 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție. Legea bugetului de stat prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare.