Grupul Reynaers cumpără Forster Profilsysteme

Gabriel Bucur 21/12/2017 | 13:41 Ştiri
Grupul Reynaers cumpără Forster Profilsysteme

Grupul Reynaers Aluminium, cel mai mare furnizor de produse din aluminiu pentru sectorul construcțiilor, a anunțat achiziția companiei elvețiene Forster Profilsysteme de la grupul Arbonia.

Achiziția, pentru care nu a fost precizată suma, face parte din strategiile de consolidare ale ambelor companii: pentru poziția de lider de piață a Grupului Reynaers, ca furnizor de soluții din aluminiu, cât și pentru Forster, ca furnizor de oțel pentru domeniul construcțiilor.

Forster Profilsysteme și Reynaers Aluminium vor continua să funcționeze independent, ca două companii separate, aflate sub umbrela Grupului Reynaers, și vor livra produse și servicii pe piețele proprii.

Înființată în 1874, Forster Profilsysteme este specializată în dezvoltarea, producția și comercializarea de sisteme din oțel și oțel inoxidabil pentru uși, ferestre și fațade. Profilele sunt furnizate clienților din întreaga lume din centrul de producție de 14.000 de metri pătrați din Arbon, Elveția. Grupul Forster are peste 200 de angajați în sediul central din Elveția și reprezentanțele regionale din 11 țări.

„Odată cu adăugarea Forster în portofoliul nostru, vom putea satisface toate cerințele actuale și viitoare pentru soluții de oțel și aluminiu de înaltă calitate”, a precizat Martine Reynaers, CEO al Grupului Reynaers.

Înființată în 1965 și având sediul în Belgia, Reynaers este o companie globală, de familie, cu aproximativ 2.000 de angajați, ce activează în mai mult de 70 de țări din toată lumea. Grupul Reynaers activează ca furnizor de soluții din aluminiu și pune la dispoziție servicii de vopsire pentru profile și accesorii, produse pentru acoperișuri și fațade și elemente finite pentru industria construcțiilor.

Grupul Arbonia este furnizor în domeniul construcțiilor, listat la SIX Swiss Exchange. Grupul este activ la nivel mondial prin companii de distribuție, reprezentanțe și parteneriate în peste 70 de țări.

 


FOTO: Reynaers Aluminium

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.