Grevă japoneză la ANAF și la alte instituții subordonate Ministerului Finanțelor

NewMoney 27/12/2023 | 09:52 Ştiri
Grevă japoneză la ANAF și la alte instituții subordonate Ministerului Finanțelor

Membrii Sindicatului Național Meridian, care reprezintă salariați din cadrul Ministerulului de Finanțe și a instituțiilor subordonate intră în grevă japoneză pe 27 decembrie. Protestatrii sunt nemulțumiți că nu vor primi anul viitor creșterea salarială de 5%, transmit reprezentanții sindicatului.

Astfel, în grevă japoneză vor fi membrii Sindicatului Meridian din aparatul central al Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Trezoreriilor din Bucureşti şi ai Autorităţii Vamale Române. Salariații aflați în grevă japoneză vor purta pe mână o banderolă de culoare albă, mai spun într-un comunicat de presă reprezentanții organizației sindicale.

„Salariaţii din cadrul acestor instituţii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că Guvernul României are de gând să excepteze angajaţii Ministerului de Finanţe şi instituţiilor subordonate de la majorarea salariului de bază cu 5 la sută de anul viitor”, scriu în comunicatul de presă cei din Sindicatul Național Meridian.

Ei au mai transmis că „excluderea acestei categorii profesionale de la creșterea salarială acordată celorlalți bugetari este considerată parte a unei politici de discriminare promovate de statul român în anii precedenți, motiv pentru care vom protesta. În eventualitatea adoptării acestei măsuri, se ia în considerare și posibilitatea unor acțiuni de protest mai radicale”