Google Maps introduce noi funcții pentru proprietarii de mașini electrice

Elena Marinescu 19/04/2024 | 20:10 Ştiri
Google Maps introduce noi funcții pentru proprietarii de mașini electrice

Proprietarii de mașini electrice vor avea la dispoziţie noi funcții ale Google Maps. Este vorba un acces mai ușor la informații despre stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice.

Printre funcţiile introduse de Google Maps se numără rezumatele generate cu ajutorul Inteligenței Artificiale, care vor oferi descrieri detaliate ale locațiilor stațiilor de încărcare. Astfel, șoferii vor putea identifica mult mai ușor stațiile de încărcare.

De asemenea, Google Maps va introduce pe hartă stațiile de încărcare apropiate, furnizând informații cu privire la disponibilitatea în timp real a porturilor și viteza de încărcare, informează Google Blog.

Pentru șoferii care își vor planifica călătorii mai lungi, aplicația va veni cu sugestii pentru opriri de încărcare, împreună cu o estimare a consumului de energie pe întreaga cursă.

Info cu hotelurile dotate cu staţii de încărcare

De asemenea, Google Maps le va oferi șansa proprietarilor de mașini electrice să găsească hoteluri care oferă facilități de încărcare pentru astfel de autoturisme.

Chiar dacă s-a anunțat că noile funcții vor fi disponibile începând cu 22 aprilie, Google susține că șoferii vor putea beneficia de acestea abia lunile următoare, potrivit sursei citate de b1.ro. Acest anunț vine și după ce, la nivel european, numărul de mașini electrice vândute a scăzut.