Globalworth intră în acționariatul unui furnizor de spații de co-working și deschide birouri flexibile în trei clădiri din București

Andreea Neferu 25/06/2018 | 13:36 Ştiri
Globalworth intră în acționariatul unui furnizor de spații de co-working și deschide birouri flexibile în trei clădiri din București

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri de pe plan local, intră în acționariatul companiei Mindspace, furnizor de spații de co-working, printr-o investiție de 10 milioane de dolari. Totodată, Mindspace va deschide locații în trei dintre clădirile pe care Globalworth le deține în Capitală, Globalworth Campus, City Offices și Bucharest  Tower Center, pe o suprafață ce totalizează 12.000 de metri pătrați.

„Parteneriatul cu Mindspace este deja unul de tradiție. Compania operează în prezent spații în (…) clădirea Hala Koszyki din Varșovia, Polonia (deținută de Globalworth – n.r.), iar astăzi ne extindem colaborarea și în România. Prin aducerea Mindspace în clădirile noastre, vom putea răspunde unui univers mai larg de potențiali chiriași și nevoilor lor aflate în continuă schimbare”, a declarat Ema Iftimie, head of leasing în cadrul Globalworth.

Mindspace este deja prezentă cu birouri în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Olanda, Polonia și Israel.

Prin intrarea în România, Mindspace, companie de origine israeliană, ajunge la 28 de locații ce cumulează 90.000 de metri pătrați de birouri.

„Bucureștiul se mândrește cu una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Cu o populație de aproape 2 milioane de locuitori și o forță de muncă foarte educată și talentată, am identificat o cerere puternică din partea companiilor globale mari ce își doresc să fie prezente în oraș”, a spus Yotam Alroy, co-fondator și chief business officer al Mindspace.

Furnizorii de spații de co-working au devenit din ce în ce mai interesați de piața locală, printre numele nou-intrate în România numărându-se și Spaces, companie olandeză care va deschide primele locații din România în clădirile office Unirii View și Campus 6 din București.


Sursă foto: Globalworth

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.