Globalworth a început construcția viitorului sediu Renault în București, unde vor lucra 3.000 de oameni

Emil Popescu 28/08/2017 | 12:52 Ştiri
Globalworth a început construcția viitorului sediu Renault în București, unde vor lucra 3.000 de oameni

Dezvoltatorul Globalworth a început lucrările de construcție a viitorului sediu Groupe Renault România, în zona de vest a Bucureștiului. Proiectul va fi finalizat în 2019 și reprezintă cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața românească a birourilor.

„În prezent, activitatea Renault în București se desfășoară în mai multe locații și existau așteptări din partea angajaților noștri să reunim aceste locații într-un singur sit. Am căutat un loc bine conectat la transportul public – metrou, tramvai și autostradă către celelelte două centre ale noastre, de la Titu și Mioveni. Vor fi două clădiri, cu un total de 47.000 metri pătrați suprafață construită și 3.000 de posturi de lucru. Va fi un proiect de management, nu o simplă investiție imobiliară”, a declarat Yves Caracatsanis, managing director Groupe Renault România.

El nu a dorit să răspundă întrebărilor presei privind valoarea investiției, invocând confidențialitatea informației.

La rândul său, Dimitris Raptis, deputy chief executive officer Globalworth, a afirmat că viitorul sediul Renault este primul proiect al dezvoltatorului în zona de vest a Bucureștiului și reprezintă cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața românească a birourilor, pentru cei 47.000 mp închiriați în baza unui contract pe o perioadă inițială de 11 ani.

Ansamblul denumit Renault Bucharest Connected va avea două clădiri în regim de înălțime P+7 (cea principală de 40.000 mp și una secundară, unde va funcționa centrul de design) și 1.000 de locuri de parcare. În complex vor lucra toți angajații Renault din Capitală – design, inginerie, servicii de business, comerț și alte funcții suport.

Proiectul va fi dezvoltat de Elgan Offices SRL, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group, reprezentat de omul de afaceri Simon Roth.


Sursa foto: Renault

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.