Globalworth anunță finalizarea unui nou parc fotovoltaic

Andrei Dumitru 29/08/2023 | 12:34 Ştiri
Globalworth anunță finalizarea unui nou parc fotovoltaic

Globalworth anunță finalizarea unui nou proiect fotovoltaic extins, de această dată montat pe acoperișul Industrial Park West din Oradea, unul dintre activele importante din portofoliul de parcuri logistice și industriale ale Globalworth.

După instalarea cu succes a panourilor solare pe acoperișurile Globalworth Square, Globalworth Plaza și Industrial Park Timișoara, noua instalație de la Oradea confirmă planurile companiei pentru adoptarea unor practici cât mai eficiente din punct de vedere ecologic și energetic.

Noua instalație, agreată cu iwis mobility systems, chiriașul și beneficiarul parcului Globalworth de la Oradea, include peste 700 de panouri fotovoltaice furnizate de Canadian Solar, cu o capacitate totală de 297kWp.

Acest parc fotovoltaic va reduce semnificativ consumul de energie din această locație și costurile aferente.

„Parte din politica noastră solidă de ESG, această nouă instalație solară este o dovadă în plus atât a angajamentului nostru, cât și al chiriașilor noștri pentru o abordare sustenabilă și un viitor mai curat, a declarat Marian Popa, Managing Director la Globalworth România. Integrând noi surse de energie regenerabilă pe proprietățile noastre, reușim pe de o parte să reducem costurile de operare pentru chiriași, iar pe de alta ne ajută să scădem semnificativ amprenta de carbon a portofoliului. Ne-am fixat drept obiectiv să avem o diminuare cu 40% a amprentei pană în 2030, ținând cont de 2019, ca moment zero de referință, și ne propunem să obținem un astfel de rezultat dotând cât mai multe dintre proprietățile noastre cu panouri solare în urmatoarea perioadă”, transmite compania.

Noul parc fotovoltaic de la Industrial Park West din Oradea are o capacitate energetică remarcabilă, putând genera anual o cantitate considerabilă de energie electrică, de aproxativ 350.000-450.000 kW. În termeni mult mai practici, asta echivalează cu o cantitate de energie verde suficient de mare încât să alimenteze între 30 și 37 de case obișnuite timp de un an întreg.