Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă care a creat ținute pentru staruri de la Hollywood, a murit

Sebastian Popescu 13/03/2018 | 13:08 Ştiri
Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă care a creat ținute pentru staruri de la Hollywood, a murit

Legendarul creator de modă francez, Hubert de Givenchy, a murit la vârsta de 91 de ani. Acesta era cunoscut în toată lumea pentru rochia neagră (Little Black Dress, n.r.) purtată de actriţa Audrey Hepburn în filmul „Breakfast at Tiffany’s“, pe care el a creat-o. 

Partenerul designerului, Philippe Venet, este cel care a anunţat decesul lui de Givenchy prin intermediul casei de modă ce-i poartă numele. Acesta a precizat că moartea creatorului de modă, cu o avere ce depășește 200 de milioane de dolari, s-a produs în timpul somnului.

„Hubert de Givenchy a fost un simbol al eleganţei pariziene pentru mai bine de jumătate de secol. El a revoluţionat lumea modei internaţionale şi a creat ţinute memorabile pentru Audrey Hepburn, cea care i-a fost prietenă şi muză mai bine de 40 de ani“, se arată pe site-ul casei de modă.

Creatorul de modă, care a fondat casa de modă Givenchy în 1952, a realizat ținutele pentru o serie de celebrități, precum și garderoba actriței Audrey Hepburn în clasicele „Funny Face“ şi „How to Steal a Million“.

Hepburn a inspirat mai târziu și primul său parfum, L’Interdit, după ce casa de modă a decis să se extindă și în alte zone ale fashion-ului.

De altfel, întâlnirea dintre Hubert de Givenchy şi Audrey Hepburn, aceasta a fost o neînţelegere, conform News.ro. O prietenă comună l-a anunţat pe Hubert de Givenchy că domnişoara Hepburn doreşte să-l întâlnească. Pentru că tânăra Audrey era puţin cunoscută în Franţa, creatorul a crezut că cererea a venit din partea actriţei Catherine Hepburn, al cărei admirator era. Însă Audrey Hepburn a venit să-l roage să-i realizeze costumele pentru viitorul film, „Sabrina“, de Billy Wilder, iar Hubert de Givenchy a refuzat. Însă datorită farmecului tinerei actriţe, designerul s-a lăsat convins în timpul unei cine. Va fi începutul unei prietenii şi a unei colaborări profesionale care a durat peste patru decenii.

De Givenchy a creat, de asemenea, costume renumite pentru prima doamnă americană, Jacqueline Kennedy, înainte de a se retrage din designul de modă în 1995, după o carieră de 50 de ani.

Născut în Beauvais, Franța, pe 21 februarie 1927, Hubert de Givenchy a fost crescut de mama sa Béatrice după ce tatăl său Lucien Taffin de Givenchy, marchizul de Givenchy, a murit din cauza gripei când avea doar trei ani.

După ce a studiat la École des Beaux-Arts din Paris, designerul Jacques Fath i-a oferit primul său loc de muncă, în 1945.

El și-a deschis propria casă de modă la Paris șapte ani mai târziu și a devenit un gigant în lumea modei din momentul în care a lansat prima sa colecție.

Foto: Mediafax

d