Gigi Becali, despre ultima sa tranzacție: „Am vândut un teren pentru 11 milioane de euro”

Andreea Neferu 08/02/2017 | 18:28 Ştiri
Gigi Becali, despre ultima sa tranzacție: „Am vândut un teren pentru 11 milioane de euro”

Omul de afaceri Gigi Becali a vândut un teren de peste 7 hectare aflat în zona de nord a Capitalei către Prime Kapital, compania de investiții și dezvoltare imobiliară înființată de Martin Slabbert și de Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului NEPI.

„Am vândut terenul acum 4-5 luni, pentru aproape 11 milioane de euro”, a spus Gigi Becali pentru NewMoney.

Lotul respectiv se află în apropiere de reprezentanța Porsche de pe Șoseaua Pipera. Întrebat de NewMoney care sunt motivele pentru care a decis să vândă acel teren, Becali a spus, făcând referire la afacerile care l-au făcut milionar: „Când am vrut să cumpăr sau să vând oi, am făcut-o; la fel și cu terenurile. (…) Filozofia mea este că atunci când când vine clientul la masă, nu-l lași să plece”.

Prime Kapital a mai anunțat recent că va cumpăra un proiect imobiliar mixt în capitala Sloveniei, Ljubljana, care va include spații de retail și de birouri. Martin Slabbert și Victor Semionov sunt fondatori și foști manageri ai fondului de investiții NEPI, unul dintre cei mai mari jucători din piața imobiliară locală, cu un portofoliu de investiții imobiliare de 2,4 miliarde de euro . Ei au înființat Prime Kapital anul trecut, după ce în 2015 și-au dat demisia din NEPI, la opt ani după ce puseseră bazele fondului de investiții.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.