Gigantul american Dow Chemical deschide un centru de servicii la Codlea, pentru clienți din zona Balcanilor

Andreea Neferu 22/06/2017 | 16:09 Ştiri
Gigantul american Dow Chemical deschide un centru de servicii la Codlea, pentru clienți din zona Balcanilor

 

Dow Poliuretan, divizie a companiei Dow Chemical, grup american cu activități în industria chimică, a deschis un centru de servicii pentru poliuretani la Codlea, în județul Brașov. Centrul va deservi clienți din România, Bulgaria şi restul ţărilor din regiunea Balcanilor.

„Acţiunea se încadrează în strategia noastră globală privind dezvoltarea unor soluţii personalizate, menite să le ofere clienţilor un avantaj competitiv şi să îi pregătească pentru provocările viitorului”, a spus Jon Penrice, vicepreşedinte Dow Poliuretan pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India (EMEAI).

„România este una dintre cele mai promiţătoare şi mai dinamice pieţe din Europa Centrală şi de Est. Odată cu inaugurarea Centrului de Servicii din Braşov, Dow îşi consolidează angajamentul de a contribui la creşterea economică a României în sectoare precum dezvoltarea infrastructurii, dar şi în domeniul  construcţiilor,” a afirmat și Claudiu Tuncu (foto), director general Dow pentru România şi Bulgaria.

Divizia Dow Poliuretan are în portfoliu, printre altele, soluţii industriale şi de infrastructură, soluţii pentru confortul consumatorilor pentru pardoseli, mobilă, accesorii de pat şi încălţăminte, materiale de izolaţii eficiente energetic.

Dow este prezentă în România de peste 25 de ani și activează în domeniul maselor plastice şi al substanţelor chimice de bază pentru diverse industrii prelucrătoare, cum ar fi materiale de acoperire, clădiri şi construcţii, auto-moto, îngrijirea locuinţei şi îngrijire personală, ambalaje, ştiinţe agricole, componente electrice şi telecomunicaţii, izocianaţi.


Sursă foto: Dow

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.