Gică Popescu: Stadioanele pentru Euro 2020 nu vor fi gata la timp, dar echipele se pot antrena pe ele

NewMoney 09/01/2019 | 10:45 Ştiri
Gică Popescu: Stadioanele pentru Euro 2020 nu vor fi gata la timp, dar echipele se pot antrena pe ele

Gică Popescu, consilierul premierului pentru Euro-2020, spune că stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf ar putea să nu fie gata până la începerea Campionatulului European de anul viitor, unde România va organiza trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală.

„Vor fi gata (stadioanele – n.r.). Se vor antrena şi pe Ghencea, şi pe Guleşti şi pe Arcul de Triumf. S-ar putea să nu fie gata hotelurile, pentru că fiecare stadion are înglobat câte un mini-hotel. S-ar putea ca respectivele camere să nu fie dotate”, menționează fostul jucător al Naționalei.

El precizează că unele proiecte au suferit mici modificări. „Proiectul de la Ghencea a fost îmbunătăţit şi a fost schimbat aspectul. Sunt mai multe spaţii de închiriere, mai multe locuri de parcare în subteran, de la 150 la 300 sau 350. A fost modificat în bine”, declară Gică Popescu penrru Digi 24, citat de News.ro.

El mai spune că până la jumătatea anului viitor se va lucra la foc continuu, mai puțin în perioadele în care nu permit condițiile meteo. „În perioada aceasta nu se putea lucra, nu poţi pune betoane. Vor fi gata într-un an şi jumătate. Sunt de acord că lucrările au început târziu, foarte târziu. Dar acum totul este la turaţie maximă. Firmele respective sunt obligate să lucreze în două schimburi. Sunt stadioane de antrenament, nu sunt stadioane despre care UEFA să spună că dacă nu le ai nu organizezi”, mai spune fostul internațional.

Gică Popescu a mai precizat că până la începerea Campionatului European va fi gata inclusiv legătura feroviară dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă, chiar dacă lucrările sunt deocamdată la nivel de autorizații. El adaugă că o parte din zboruri vor ajunge și pe eropofrtul Băneasa, unde există transport în comun asigurat de liniile STB.


Foto: Mediafax