Germania ar putea să intre în recesiune tehnică

NewMoney 25/07/2019 | 16:21 Ştiri
Germania ar putea să intre în recesiune tehnică

Scăderea înregistrată de sectorul producţiei din Germania s-a accentuat în iulie, riscând că genereze, în următoarele luni, recesiune tehnică în cea mai mare economie din Europa, arată date citate de agenţia de presă Reuters, scrie Mediafax.

Indicele privind achiziţiile pe luna iulie, realizat de firma de consultanţă financiară IHS Markit, care a analizat datele din sectoarele producţiei şi serviciilor (reprezentând mai mult de două-treimi din economia Germaniei), a scăzut de la 52,6 puncte la 51,4. Scăderea a fost generată în principal de datele înregistrate în sectorul producţiei, care au scăzut de la 45,0 la 43,1 puncte.

„Starea de sănătate a sectorului german al producţiei a mers din rău spre mai rău în iulie”, a declarat Phil Smith, senior economist la IHS Markit. Smith a argumentat că exporturile s-au redus semnificativ, fiind cea mai mare scădere a comenzilor din ultimul deceniu.

„Industria auto este sectorul de afaceri supus celor mai mari presiuni”, a declarat un alt analist de la IHS Markit, Chris Williamson, enumerând, printre cauze, disputele comerciale internaţionale, criza Brexit şi scăderea cererii pentru automobile germane.

Cifrele studiului şi alte date economice din Germania sugerează o scădere uşoară a PIB-ului în al doilea şi al treilea trimestru, situaţe care ar putea fi considerată recesiune tehnică, a precizat Chris Williamson.


FOTO: Getty