Garda de Mediu, amenzi în valoare de 100.000 de lei în dosarul introducerii în ţară de deşeuri

Elena Marinescu 02/10/2023 | 20:24 Ştiri
Garda de Mediu, amenzi în valoare de 100.000 de lei în dosarul introducerii în ţară de deşeuri

Garda Naţională de Mediu a aplicat amenzi în valoare totală de 100.000 de lei şi a dispus interzicerea activităţii pentru trei societăţi comerciale, în dosarul introducerii fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar.

De asemenea, şapte persoane, lideri ai grupării şi cei din eşalonul doi, au fost reţinuţi şi sunt prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma celor 44 de percheziţii făcute duminică de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au fost reţinute 7 persoane.

”De asemenea, la mai multe locaţii, au fost descoperite peste 48 de tone de deşeuri, introduse ilegal în ţară, fiind totodată ridicate telefoane mobile, documente, 2 laptop-uri, 73.850 de euro, 66.518 lei şi 600 de franci. Totodată, specialiştii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei şi au dispus interzicerea activităţii pentru trei societăţi comerciale”, precizează sursa citată de Agerpres.

În urma audierilor, procurorul DIICOT din Timişoara a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a 7 persoane, liderii grupării infracţionale şi persoanele de pe palierul imediat inferior acestora, şi cercetarea în stare de libertate a celorlalte persoane bănuite, în general transportatori.