G4Media.ro: Tudorel Toader pregătește OUG care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea definitivă

NewMoney 22/03/2019 | 15:42 Ştiri
G4Media.ro: Tudorel Toader pregătește OUG care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea definitivă

Ministerul Justiției are în lucru un proiect de OUG care ar permite celor condamnați definitiv de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ să depună contestație în anulare în cazul în care instanța de apel nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate, scrie G4Media.ro.

Dacă Ordonanța va fi adoptată, liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea scăpa de condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare și va putea fi numit în funcția de premier.

G4Media.ro scrie că proiectul a fost deja trimis de Ministerul Justiției pe circuitul de avizare în timp ce ministrul Tudorel Toader se află în concediu.

1. Contestația în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 lit. d) teza I CPP împotriva hotărârilor judecătorești definitive pronunțate în apel de complete de 5 judecători al ÎCCJ după intrarea în vigoare a CPP și pentru care termenul de introducere a contestației în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuți de art 427 alin 1 CPP, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei OUG

2. Dacă se admite contestația în anulare formulată în condițiile alin 1, cursul termenului prescripției răspunderii penale se suspendă de la data desființării hotărârii a cărei anbulare se cere și până la data pronunțării unei hotărâr ca urmare a rejudecării apelului, se arată în fragmentul din proiectul de OUG publicat de G4Media.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, eputatul PSD Florin Iordache a declarat că nu i-a trecut nemulţumirea faţă de activitatea ministrului Justiţiei, și i-a cerut ca în „perioada următoare să vină cu nişte propuneri legislative normale, potrivit programului de guvernare”.

Întrebat ce va face PSD după ce expiră termenul pe care i l-a dat lui Toader pentru adoptarea unor ordonanţe de urgenţă pe justiţie, Florin iordache a replicat: „Aşteptăm să expire termenul şi poate dl ministru, cu acele ordonanţe pe care le are pregătite, va ieşi în şedinţa de Guvern”.

La dezbaterea moţiunii, din 5 martie, deputatul PSD Florin Iordache l-a criticat pe ministrul Justiţiei, cerându-i să spună când dă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale şi pentru revizuirea sentinţelor date de completurile de 5 judecători şi a precizat că, în PSD, atunci când ai greşit demisionezi sau eşti remaniat, potrivit News.ro.


Foto: Mediafax