Franța: Recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste din estul Ucrainei ar fi o „agresiune fără arme”

Elena Marinescu 15/02/2022 | 22:04 Ştiri
Franța: Recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste din estul Ucrainei ar fi o „agresiune fără arme”

Recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste din estul Ucraina ar fi echivalentul unei „agresiuni fără arme”, a spus, marți seară, șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, după ce Duma a propus ca aceste teritorii să fie recunoscute drept „state autonome, suverane, independente”.

„Ar fi o situaţie imposibilă, o formă de agresiune fără arme şi de dezmembrare fără arme a unităţii şi integrităţii Ucrainei. Ar fi o atingere la suveranitatea Ucrainei’”, a declarat Le Drian în faţa Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunării Naţionale. Uniunea Europeană a condamnat, de asemenea, inițiativa parlamentarilor ruși.

Sprijinul UE şi angajamentul „pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional rămân neclintite”, a spus Josep Borrell, citat de Digi 24.

Duma de Stat de la Moscova a votat, marţi, un apel adresat lui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a anunţat preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.