Fondul de private equity Morphosis Capital investește în DocProcess

NewMoney 11/09/2019 | 14:09 Ştiri
Fondul de private equity Morphosis Capital investește în DocProcess

DocProcess, compania românească specializată în automatizarea și interoperabilitatea proceselor de business în cadrul și dintre companii, continuă să se extindă la nivel național și internațional, cu ajutorul unei infuzii de capital venite din partea fondului de private equity Morphosis Capital, finanțat prin Programul Operațional Regional, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Investiția în DocProcess este prima tranzacție realizată de Morphosis Capital pe piața locală și una dintre puținele tranzacții finanțate de private equity, într-o companie de tehnologie, potrivit unui comunicat de presă.

DocProcess dezvoltă soluții de digitalizare în cloud pentru eficientizarea proceselor de achiziții, logistică și financiar-contabile. Soluțiile sunt folosite de companii din retail, DYI, producție, logistică, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Services Centers) dar și de companii de utilități, IT, farma, asigurări și bănci.

Fondurile rezultate în urma investiției vor fi direcționate către dezvoltarea activității în filiala Brașov, prin expansiunea locală și europeană, prin deschiderea de birouri în țară și în Franța și prin întărirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing și vânzări. Până la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizează că va ajunge la un număr total de 60 de angajați.

”Extinzându-ne în continuare, ne dorim să contribuim la construirea unor organizații în care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operațională, cu acces la soluțiile noastre, poate face față provocărilor economice, logistice dar și tehnologice, care schimbă acum în mod fundamental modul în care se face business. Rezultatele din piață și impactul soluțiilor noastre în business-ul partenerilor ne-au dat imboldul să atacăm piața europeană și, de ce nu, și pe cea globală”, a spus Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess.

În 2018, compania a făcut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare dezvoltare în tehnologie, la Grenoble.

”Acum, alături de Morphosis Capital, avem și mai mult sprijin pentru a materializa viziunea companiei”, a mai spus Liviu Apolozan.

Înființată în anul 2005 de către antreprenorul român Liviu Apolozan, DocProcess susține procesul de eficientizare a companiilor prin transformare digitală. Platformele DocProcess automatizează procesele de achiziții, logistice și financiar-contabile (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash) ajutând companiile să elimine documentele pe hârtie si munca manuală repetitivă.

În 2018, DocProcess a deschis primul birou – un centru de cercetare și dezvoltare în tehnologie – în afara României, în Franța, la Grenoble și a anunțat noi planuri de extindere.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre, care dețin o experiență vastă în fuziuni și achiziții și au ocupat poziții de senior management în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, ThomsonReuters, PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea afacerilor românești, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investitor este Fondul European de Investiții, parte din grupul BEI, cu resurse din Programul Operațional Regional, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.