Firma românească de IT Datagroup se mută în birourile Vox Technology Park din Timișoara

Andreea Neferu 11/12/2017 | 17:44 Ştiri
Firma românească de IT Datagroup se mută în birourile Vox Technology Park din Timișoara

Compania românească de soluții și prelucrare electronică a datelor Datagroup a închiriat 1.200 de metri pătrați în clădirea de birouri Vox Technology Park din Timișoara, dezvoltată de compania Werk Property Group.

”Sectorul IT&C reprezintă unul dintre principalele sectoare din care provine cererea de spații de birouri moderne și toți dezvoltatorii vânează companiile de profil (…) Faptul că peste 80% din suprafața contractată a fost preluată de companii IT&C confirmă atractivitatea proiectului pentru companiile de profil”, a spus Virgil Tornoreanu, managing partner al Werk Property Group.

Printre companiile care au închiriat spații în Vox Technology Park se mai numără și STB, o companie software din Olanda, dar și IQues din Statele Unite.

Proiectul de birouri Vox Technology Park va avea o suprafață închiriabilă de 26.000 de metri pătrați și va fi inaugurat în luna ianuarie a anului viitor, în urma unei investiții de peste 30 de milioane de euro. Anul viitor va fi finalizată și o parcare supraterană cu 400 de locuri în imediata vecinătate a proiectului, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro.  Acestea se vor adăuga celor 280 de locuri de parcare deja disponibile în cadrul Vox Technology Park.

Vox Technology Park este o investiție realizată de Virgil Tornoreanu și de omul de afaceri turc Ruhat Kemaloglu.

Grupul Werk, din care face parte și dezvoltatorul Werk Property Group, a construit în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri.

Tornoreanu deține și o firmă de software, Vox FileMaker Solutions, precum și resellerul Apple Vox Store.


Sursă foto: Werk Property Group

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.