FintechOS primește o investiție Series A în valoare de 12,7 milioane de euro

NewMoney 10/12/2019 | 11:15 Ştiri
FintechOS primește o investiție Series A în valoare de 12,7 milioane de euro

FintechOS, tehnologia financiară automatizată, hiper-personalizată, de generație următoare, anunță primirea unei investiții Series A în valoare de 12,7 milioane de euro (14 milioane USD).

Runda de finanțare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures.

Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienții în procesul lor de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma integrându-se cu ușurință cu tehnologiile din infrastructura existentă.

FintechOS oferă clienților săi posibilitatea de a utiliza date din peste 150 de surse integrate (din rețele sociale, informații contextuale, sisteme în cloud și soluții enterprise), precum și 20 de procese financiare automatizate (bazate pe inteligență artificială, precum KYC – Know Your Customer, Customer 360, prețuri, analiză de risc etc).

De asemenea, FintechOS pune la dispoziție și un marketplace cu peste 50 de aplicații open source create pentru a facilita utilizarea tehnologiei în procesele de onboarding a clienților noi, de creditare, economisire, asigurări sau pensii. De asemenea, parteneriatele strategice cu companii mari precum Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient și CapGemini permit intrarea și adopția mai rapidă a tehnologiei FintechOS pe numeroase piețe.

Fondată în 2017 de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, compania are acum clienți în peste 20 de țări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019. Capitalul suplimentar obținut prin noua rundă de finanțare va fi utilizat pentru a continua ritmul de creștere a companiei și pentru extinderea operațiunilor sale în Europa, dar și în Asia de Sud-Est și Statele Unite.

De asemenea, FintechOS va investi în continuare  în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată și personalizate pe multiple canale.

“Abordarea noastră are în centrul său clientul, nu tehnologia. Am creat FintechOS cu obiectivul de a transforma industria financiară, oferind băncilor și companiilor de asigurări oportunitatea de a acționa și de a reacționa mai repede decât organizațiile fintech, și de a oferi clienților o experiență superioară, contextuală, într-un timp foarte scurt. Cu FintechOS băncile și asigurătorii pot crea aproape instantaneu servicii hiper-personalizate și experiențe îmbunătățite considerabil pentru clienții lor”, a declarat Teodor Blidăruș, CEO și Co-Founder al FintechOS declară.

“Este cea mai rapidă poveste de creștere în care m-am implicat până acum, și o experiență fascinantă alături de Teodor Blidarus, pe care îl consider un vizionar de anvergură. Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels și fonduri de investiții începe să funcționeze în România”, spune Sergiu Negut, Co-Fondator FintechOS.

Din portofoliul de clienți FintechOS la nivel global fac parte ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Transilvania Bank și Idea Bank. Compania are birouri în Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga și București și are în plan extinderea operațiunilor în Statele Unite și Asia în 2020.