evoMAG devine acționar majoritar al Elefant.ro

Andrei Dumitru 11/05/2023 | 21:16 Ştiri
evoMAG devine acționar majoritar al Elefant.ro

Retailerul online evoMAG a devenit acționar majoritar al companiei Elefant Online S.A., care deține elefant.ro, conform unui anunț publicat la Bursa de Valori București, citează wall-street.ro.

„Elefant Online informeaza investitorii cu privire la semnare, la data de 10.05.2023 a Contractului de cesiune de actiuni prin care doi dintre actionarii sai respectiv Millenium Gold Resources Limited si Catalyst Romania SCA SICAR au semnat un contract in vederea cesiunii unui numar de 44.075.802 actiuni, reprezentand 58,8355% din capitalul social al Elefant Online, repectiv un numar de 7.207.135 acţiuni reprezentand 9,6206% din capitalul social al Elefant Online, catre Evolution Prest Systems S.R.L.”, conform anunțului publicat de către Elefant Online la Bursa de Valorui București.

Elefant Online SA, compania care deține retailerul online elefant.ro, va avea următoarea structură de acționariat:

  • EvoMag: 69%
  • Axxess Capital: 28%
  • Acțiuni deținute de Elefant în nume propriu: 3%

Tranzacția se va considera finalizată doar în condițiile aprobării de către Consiliului Concurenței, dosarul urmând să fie depus în următoarele zile.

 „EvoMag este deja cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii sunt sinergii importante care sprijină dezvoltarea ambilor retaileri în paralel. Totodată piața eCommerce din România, ajunsă la maturitate, cu peste 50% dintre locuitori deja familiarizați cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea am considerat că o consolidare a celor două operațiuni va fi benefică atât pentru EvoMag și elefant.ro, cât și pentru utilizatorii de eCommerce din România”, spune Mihai Pătrașcu, fondator și CEO EvoMag.

Evolution Prest Systems S.R.L este compania din spatele retailerului online evoMAG, care a ajuns în urma acestei tranzacții să dețină 68,4% din elefant.ro. Compania anunța la începutul anului că a bugetat investiții de 500.000 de euro în 2023, de două ori și jumătate mai mari decât anul trecut.

evoMAG, magazin online fondat de către Mihai Pătrașcu, a înregistrat în 2022 afaceri de 36 de milioane de euro și estimează, pentru anul acesta, o creștere de 5% – 10%, într-un context de piață mai dificil, cu un mediu concurențial crescut și multiple provocări la nivel macroeconomic și politic.

„Efectuarea transferului propriu-zis de la actiuni de la actionarii cedenti la actionarul cesionar se va efectua in baza indeplinirii unor conditii suspensive, conditii ce includ totodata si obtinerea aprobarii, din partea Consiliului Concurentei, cu privire la controlul concentrarilor economice. Ulterior indeplinirii conditiilor suspensive, conform prevederilor legale aplicabile, Elefant Online va informa investitorii si orice persoane interesate cu privire la indeplinirea acestor conditii suspensive”, se mai arată în anunțul publicat la Bursa de Valori București.