Ethereum face concurență acerbă Bitcoinului (P)

NewMoney 29/02/2024 | 10:33 Ştiri
Ethereum face concurență acerbă Bitcoinului (P)

A doua cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizarea de piață, Ethereum (ETH), a reușit să depășească limita de 3000 de dolari pe data de 25 februarie, ceea ce poate însemna că moneda se află într-o tendință ascendentă. Acum prețul ETH-ului este de aproximativ 3870 de dolari și are o capitalizare de piață de 387,127,461,096 de dolari.

Datorită contractelor sale inteligente de înaltă funcționalitate, Ethereum este blockchain-ul cu cel mai mare succes comercial din lumea criptomonedelor. Dacă urmărim atent valoarea totală blocată (TVL) în Ethereum aceasta a crescut semnificativ în ultima lună. Suma de bani blocată în rețea este în prezent de 48 miliarde USD, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de acum 30 de zile.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Rivalul lui Ethereum, Bitcoin (BTC), este tot în creștere cu 9.2 % în ultimele 7 zile și cu 10.5% în ultimele 24 de ore. La fel Avalanche (AVAX) se alătură fenomenului și vine cu o mică creștere de 2.30% în ultima săptămână și Solana cu 2 %. Tokenul BNB de la Binance uimește cu o creșterea sa de 12.30% în aceeași perioadă. Un proiect în declin este Cardano (ADA) cu o descreștere de 0.10%. La fel FTX are o mică descreștere d 0.4%, și Tether cu 0.2%.

Rezistența lui Ethereum, adică capacitatea monedei de a menține un preț relativ stabil în ciuda scăderilor generale ale pieței criptomonedelor, față de retragerea generală a pieței s-ar datora anticipării lansării iminente a ETF-urilor Ethereum spot. În ianuarie 2024, Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din SUA (SEC) a aprobat zece ETF-uri Bitcoin spot diferite pentru a începe tranzacționarea pe burse.

ETF-urile sunt produse de investiții reglementate care cumpără, stochează și urmăresc prețul activului lor de bază. Tokenul ETF-urilor Bitcoin a fost principalul factor de influență al prețurilor criptomonedelor înainte și după runda de aprobări ale SEC din 10 ianuarie 2024. ETF-urile Bitcoin oferă o modalitate pentru investitorii tradiționali de a se expune la Bitcoin prin intermediul piețelor de valori tradiționale.

SEC a acordat companiilor care aplică pentru un ETF Ethereum spot în SUA un termen limită până la 23 mai anul acesta. Mai mulți în industrie cred că aceasta este data la care agenția va face o rundă de aprobări.

Ethereum a fost pe o tendință clară ascendentă începând din ianuarie. În prezent se tranzacționează puțin sub media sa mobilă de 30 de zile și are un Indice de Forță Relativă (RSI) de 45, ceea ce indică o activitate de piață moderată.Începând cu mijlocul lui februarie, sentimntul de piață înclină spre bullish pentru ETH.

Staking cu BTCMTX

Bitcoin Minetrix (BTCMTX), care este un token ERC-20 ce asigură recompensele Bitcoin prin staking, a strâns peste 11,4 milioane de dolari într-o pre-vânzare în desfășurare datorită entuziasmului generat de utilitatea sa promițătoare.

Bitcoin Minetrix utilizează contractele inteligente Ethereum pentru a transforma tokenurile BTCMTX ale investitorilor în echipamente de minerit în cloud. Cu cât stau mai multe tokenuri investitorii, cu atât mai multe credite de minerit în cloud vor primi.

Cu cât este mai mare puterea de hash, cu atât mai multe încercări poate face software-ul de minerit Bitcoin în cloud pentru a rezolva puzzle-urile criptografice și a valida blocurile de tranzacții. Așa este cum rețeaua Bitcoin emite noi monede, adică prin minerit.

BTCMTX staking-ul generează și randamente în BTCMTX alimentând în continuare ciclul de staking. Cu recompensele minerilor pe cale să se reducă la jumătate pe 19 aprilie anul acesta, investitorii ar putea dori să se grăbească să intre în proces. În prezent prețul de 0,0137 de dolari ar urmează să crească în următoarele trei zile.

Așa că chiar dacă Bitcoin rămâne criptomoneda dominantă, este posibil ca Ethereum să continue creșterea sa și să îl depășească în capitalizarea de piață.

Cumpără Bitcoin Minetrix