Elvețienii de la Yoveo au cumpărat startup-ul românesc iRewind

Gabriel Bucur 17/03/2017 | 12:11 Ştiri
Elvețienii de la Yoveo au cumpărat startup-ul românesc iRewind

Cea mai mare companie elvețiană specializată în strategii și tehnologii video, Yoveo AG, a cumpărat startup-ul românesc iRewind, anunță compania străină, fără să facă publică însă și suma plătită pentru achiziție.

iRewind este o soluție software care surprinde secvențe, le editează și oferă instantaneu clipuri video personalizate pentru participanții la evenimente sportive. Până în prezent, startup-ul a livrat peste un milion de videoclipuri de la 300 de evenimente organizate în lume.

Achiziționarea iRewind de către Yoveo îi va permite companiei elvețiene să se consolideze într-un domeniu tot mai dezvoltat. Potrivit lui Marco Demont, co-proprietar al Yoveo, în acest fel s-a stabilit un nou lider mondial în ceea ce privește tehnologiile inteligente de producție video personalizată.

Departamentul tehnologic al iRewind, condus de Mihai Nicolescu, va continua să funcționeze în București în colaborare cu centrul tehnologic din Zurich pentru dezvoltarea produsului iRewind.

Startup-ul iRewind a fost înființat de trei antreprenori români: Bogdan Mănoiu, Andrei Pitiș și Mihai Nicolescu, scrie Capital. Andrei Pitiș este, de asemenea, co-fondator al businessului cu ceasuri inteligente Vector Watch, cumpărat recent de compania americană Fitbit cu suma de 15 milioane de dolari.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.