Element Industrial livrează prima fază din ELI Park 3, 18.500 mp, cu un grad de închiriere de 90%

Andrei Dumitru 08/04/2022 | 12:17 Ştiri
Element Industrial livrează prima fază din ELI Park 3, 18.500 mp, cu un grad de închiriere de 90%

Dezvoltatorul Element Industrial anunță inaugurarea primei faze a proiectului logistic ELI Park 3, în zona Buftea-Chitila.

Noul centru de distribuție, în suprafață de 18.500 mp, este închiriat în proporție de 90% către chiriași din industria e-commerce, producție și retail business to business.

„În urmă cu câțiva ani ne-am dezvoltat o strategie diferită de majoritatea jucătorilor din logistică. Am dezbătut cum va arăta viitorul – unde și de ce tip vor fi următoarele nevoi logistice din zona Bucureștiului. Datele ne-au arătat ca potențialul este legat de Nord-Vest, dar nu oricum: personalizare pe industriile care cresc – de la e-commerce până la retail. Acestea au nevoi extrem de specifice în termeni de spații, servicii sau disponibilitate a forței de muncă. Suntem convinși că hubul din zona Buftea Chitila reprezintă baza noului pol de pe harta logistică a zonei metropolitane București. Mai mult, dinamica sa va crește exponențial, odată cu finalizarea A0 – noua centură a Capitalei”, explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial.

Pe lângă investițiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial este deja unul dintre cei mai dinamici jucători din piața de logistică locală: are în desfășurare mai multe proiecte situate în Bacău, Ploiești sau Brăila. Planul companiei este de a dezvolta 500.000 mp de spatii logistice până la finele lui 2026. Mai mult, toate proiectele sub marca „ELI Parks” respectă standardele internaționale de clasă A, utilizând concepte și tehnologii moderne.