După pandemie, românii vor vacanțe exotice. În ultimii doi ani, s-a dublat cererea

Andrei Dumitru 04/03/2024 | 11:12 Ştiri
După pandemie, românii vor vacanțe exotice. În ultimii doi ani, s-a dublat cererea

Românii sunt tot mai interesați de vacanțe în locuri exotice, numărul cererilor pentru astfel de experiențe dublându-se în ultimul an, potrivit lui Sorin Stoica, fondatorului agenției de turism Eturia.

Hotelieri, autorități de sectorul turistic, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale altor state în România și peste 80 de agenții de turism din România au participat recent la evenimentul Eturia Partners a cărui gazdă a fost chiar fondatorul agenției, Sorin Stoica.

Potrivit acestuia, interesul tot mai mare al românilor pentru vacanțe în locuri exotice a dus la o dublare a cererii de vacanțe în astfel de locuri. În general, România devine de la an la an tot mai atractivă pentru jucătorii din turism de peste hotare, dovadă și prezența multor parteneri și colaboratori internaționali din rețeaua construită în cei aproape 17 ani de cei de la Eturia.

“Am ajuns la peste 150 de destinații în portofoliu, 1.000 de hoteluri direct contractate în toată lumea, peste 300 de parteneri locali și zeci de proiecte lucrate cu autorități de turism de pe mai multe continente”, a făcut un bilanț rapid Sorin Stoica, CEO Eturia.

Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai Jamaica Tourism Board, Ras Al Khaimah Tourism Board, Qatar Tourism Board, Turkish Airlines, Adaaran Resorts, Bahia Principe Hotels & Resorts, Constance Hotels & Resorts, Iberostar Hotels & Resorts, Inclusive Collection – part of Hyatt Hotels & Resorts, Karisma Hotels & Resorts, Lily Beach Resort & Spa Maldives, Planhotel Hospitality group sau ai Sandals Resorts.

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made în special pe segmentul vacanțelor exotice. Din 2023, agenția și-a lansat și două platforme de rezervări online – www.sejureuropa.ro si www.sewjurexotic.ro. Cu 68 de angajați, Eturia a încheiat anul 2023 cu un rulaj de peste 28 milioane de euro.