DS Smith investește 13 milioane de euro în fabrica de la Ghimbav

Andrei Dumitru 19/09/2023 | 12:02 Ştiri
DS Smith investește 13 milioane de euro în fabrica de la Ghimbav

DS Smith Packaging își extinde prezența pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de euro, în fabrica sa de la Ghimbav. Lucrările de la Ghimbav sunt de așteptat să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vor susține obiectivele de sustenabilitate ale clienților, precum și reducerea emisiilor de carbon ale fabricii.

„Această investiție va sprijini înlocuirea continuă a materialelor plastice problematice alături de clienți, va crește capacitatea de producție cu peste 20% și va îmbunătăți semnificativ productivitatea. Concentrându-se asupra inovației, această investiție va diferenția și mai mult compania DS Smith în piață, prin sprijinirea clienților în atingerea obiectivelor de mediu. Investiția face parte din strategia ambițioasă a DS Smith Packaging de creștere în Europa de Est, consolidând poziția de lider a companiei în furnizarea de soluții de ambalare sustenabile în întreaga regiune și generând valoare adăugată pentru clienții și partenerii săi”, transmite compania.

Această investiție strategică va susține obiectivul companiei de a atinge Net Zero emisii de dioxid de carbon, până în 2050. Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% și vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an prin introducerea unei funcționalități de optimizare a aburului în mașina de producție a cartonului. De asemenea, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030. DS Smith a introdus și tehnologii avansate de gestionare a deșeurilor care reduc consumul de energie electrică al unității cu aproximativ 10%.

„Investiția strategică de 13 milioane de Euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluții inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piața din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susținem mai bine clienții în îndeplinirea cerințelor de sustenabilitate. De asemenea, investiția va contribui și mai mult la decarbonizarea operațiunilor și la accelerarea soluțiilor circulare, susținând ambiția noastră de a dezvolta soluții de ambalare sustenabile”, spune Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est.

Toate îmbunătățirile tehnologice vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.