Dezvoltatorul imobiliar InteRo Property Development anunță investiţii de peste 170 de milioane de euro

Andrei Dumitru 03/04/2024 | 14:51 Ştiri
Dezvoltatorul imobiliar InteRo Property Development anunță investiţii de peste 170 de milioane de euro

InteRo Property Development, deţinut de familia canadiană de investitori Topolinski, anunţă că a primit autorizaţia de construcţie pentru proiectul rezidenţial de lux Smart Home, Pajurei 3 Residence, urmând să demareze lucrările în următoarele săptămâni. Compania demarează în acest an investiţii de peste 170 de milioane de euro în proiecte rezidenţiale în nordul Bucureştiului.

În paralel, InteRo Property Development va finaliza curând şi achiziţia unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are şi PUZ. Aici va fi dezvoltat în următorii ani MoonLight Meadows, un proiectul rezidenţial de anvergură cu peste 400 de apartamente, valoarea investiţiei fiind estimată la peste 80 de milioane de euro.

Cele trei proiecte reprezintă o investiţie totală de peste 170 de milioane de euro în zona de nord a Capitalei.

„Este un moment bun pentru construcţii, deoarece costurile sunt mai controlate, iar imobiliarele rămân o investiţie solidă pe o piaţă în curs de maturizare cum este România. În perioade dificile, proiectele de calitate câştigă teren. Cumpărătorii au o abordare mult mai pragmatică faţă de investiţiile pe care le fac pe termen lung, căutând cea mai bună valoare de achiziţie. De-a lungul anilor, ne-am consolidat reputaţia că dezvoltăm proiecte de calitate, cu design eficient şi inovator, ce generează randamente atractive de două cifre. Baza noastră de investitori s-a extins în mod constant, cu fluxuri de capital din întreaga lume. Deja am vândut aproximativ 20% din unităţile locative prevăzute în Pajurei 3 Residence (30 de apartamente) şi aproximativ un sfert din cele din SunLight Residence (48 de apartamente). Interesul investitorilor este ridicat şi avem încredere că echipa noastră de vânzări va fi foarte ocupată pe parcursul anului”, spune Michael Topolinski III, Fondator InteRo Property Development.

Ashton Topolinski, Partener, director marketing & branding şi sustainability lead în cadrul InteRo Property Development, spune că strategia de dezvoltare a companiei se concentrează pe proiecte care generează valoare pentru economia bucureşteană, cresc nivelul de trai al rezidenţilor şi sunt atractive pentru investitori.

”Ne aliniem la Strategia României de Dezvoltare Durabilă 2030 prin crearea de comunităţi frumoase, care sunt eficiente din punct de vedere energetic prin utilizarea surselor regenerabile. Pajurei 3 Residence este un proiect nZEB, în curs de certificare BREEAM Excellent, care oferă apartamente echipate standard cu pachetul complet de caracteristici Smart Home. SunLight Residence este un proiect cu emisii de carbon aproape zero, cu 125 de panouri solare, faţadă ventilată, încălzire prin pardoseală, apartamente spaţioase cu terase generoase, spaţii verzi în aer liber şi un parc pentru copii”, spune el.

Cu o valoare estimată a investiţiei de 65 de milioane de euro, Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux din Pajura, Bucureştii Noi. Proiectul poate genera investitorilor un randament mediu la închiriere de aproximativ 7% (luând în considerare toate nivelurile de preţ).

Complexul, aflat în zona Bucureştii Noi, va cuprinde 160 de unităţi locative de lux, inclusiv penthouse-uri cu 3 şi 4 camere, grădină privată pe acoperiş, plus facilităţi comune, cum ar fi un spaţiu în aer liber, piscină cu zonă de grătar, un centru de fitness, o sală de petreceri, English Courtyard, un loc de joacă pentru copii, parcuri pentru câini şi un spaţiu pentru proiecţii de film.

Cu o investiţie estimată de 25 milioane de euro, SunLight Residence va fi un complex dedicat clasei de mijloc şi investitorilor care caută randamente ridicate. Cumpărătorii se pot aştepta la un randament de închiriere de aproximativ 7% (la nivelul al treilea preţ) şi la o rentabilitate estimată de 30%-40% din valoarea apartamentului, în câţiva ani.

SunLight Residence va avea 5 blocuri cu 180 de apartamente spaţioase (2, 3 şi 4 camere cu grădini de apartament de peste 100 mp), un loc de joacă pentru copii, spaţii verzi, spaţii pentru biciclete, precum şi 360 de locuri de parcare. Acest proiect rezidenţial este proiectat să genereze aproape zero emisii (nZEB), cu costuri de utilităţi foarte mici, având în vedere că 30% din energia regenerabilă va fi produsă de 125 de panouri solare amplasate pe acoperişul clădirilor. Toate apartamentele vor avea încălzire prin pardoseală, ceea ce va genera confort sporit locatarilor.

Proiectul are PUZ şi va obţine autorizaţia de construcţie în următoarele luni.

Fondat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael şi cei trei copii ai săi – Michael, Tyler şi Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de mai bine de 15 ani.