Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, profit de 2,7 milioane de euro în primele șase luni

NewMoney 11/08/2017 | 11:59 Ştiri
Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, profit de 2,7 milioane de euro în primele șase luni

Impact Developer & Contractor S.A., primul dezvoltator imobiliar din România, înființat în 1991, a raportat în primele șase luni venituri de peste 15 milioane de euro, mai mari cu 27% comparativ cu anul trecut, și un profit de circa 2,7 milioane de euro.

Principala sursă generatoare de venituri a companiei a fost reprezentată de vânzările din cartierul Greenfield, unde valoarea medie a tranzacțiilor încheiate au înregistrat o creștere de peste 19%, până la 82.300 de euro în primul semestru al acestui an. De asemenea, suprafața construită tranzacționată a crescut cu 10,6%, până la 16.032 de metri pătrați, comparativ cu anul trecut.

„Acum ne concentrăm pe a adăuga un alt proiect de succes în portofoliul nostru, de data aceasta în zona Expoziției”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO al Impact Developer and Contractor.

Impact a demarat recent achiziția unui teren în zona Expoziției-Domenii, unde va dezvolta un proiect rezidențial ce va cuprinde nouă blocuri cu 630 de unități, pe o suprafață totală de 2,25 hectare.

În ceea ce privește Greenfield, planurile Impact pentru acest an includ finalizarea lucrărilor de construcție la noul ansamblu, care va cuprinde în total 39 de blocuri, cu 944 de apartamente, ce însumează 90.000 de metri pătrați. De asemenea, se pregătește documentația necesară aprobării noului PUZ și construcției centrului urban Greenfield Plaza, cu suprafață totală de 10.400 de metri pătrați, care va include un centru SPA, spații comerciale și de servicii, de aproximativ 8.000 de metri pătrați.

De unde vor veni banii

Pentru finanțarea dezvoltărilor rezidențiale, pe lângă sursele proprii de finanțare – profitul reinvestit -, se urmărește obținerea de finanțări de pe piața de capital, prin emisiunea de obligațiuni corporative.

În acest sens, va exista emisiunea de obligațiuni de către companie, cu o valoare nominală maximă totală de 25.000.000 de euro sau echivalentul acestei sume în orice altă monedă și cu o scadență de până la șapte ani. Parte din această sumă a fost subscrisă în 10 iulie 2017, de către două fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments, la valoarea nominală totală de 12.000.000 euro.