De’Longhi România îi angajează la Jucu pe cei 33 de muncitori originari din Sri Lanka

NewMoney 27/05/2020 | 14:30 Ştiri
De’Longhi România îi angajează la Jucu pe cei 33 de muncitori originari din Sri Lanka

De’Longhi România a propus Ministerului Muncii și Protecției Sociale să preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe și fără posibilitatea de a se întoarce acasă. Oferta companiei din Cluj a fost selecționată dintre toate cele transmise către minister, astfel încât De’Longhi România va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă, respectând aceleași condiții de salarizare și de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajați de la Jucu.

”Decizia Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka ramași fara contract ne bucură foarte mult,” a precizat conducerea companiei De’Longhi România. ”Am putut remedia o situație dificilă pentru acești oameni, într-un timp record și am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasa, în condiții corecte, de respect și de securitate”.

De’Longhi face angajări în această perioadă

Compania își completează astfel efectivul de lucru ca să-și continue activitatea în creștere semnificativă în această perioadă.

Contractele de muncă oferite muncitorilor din Sri Lanka includ condiții de salarizare coerente cu ale celorlalți angajați, instruirea necesară și reguli de igienă și protecție la nivelul tuturor angajaților. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii.

Evident, ca la orice angajare și în baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiți și echipați corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu.

De altfel, încă din 7 mai, compania clujeană a reluat angajările, iar până în prezent 400 de persoane s-au alăturat echipei, pentru a răspunde comenzilor în curs.

Grupul De’Longhi deține două fabrici în România, în comuna Jucu, din județul Cluj, și în comuna Mădăraș, din județul Bihor, unde lucrează peste 2500 de angajați. Compania produce în România masini automate de cafea marca De’Longhi și electrocasnice Braun.

Muncitorii din Sri Lanka au ajuns în România în vara anului trecut, lucrând la o firmă de confecţii din Botoşani. După ce nu s-au mai prezentat la serviciu, în condiţiile în care unii angajaţi ai firmei au fost infectaţi cu coronavirus, lor le-au fost desfăcute contractele de muncă, ei ajungând la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Ei au fost cazaţi la un hotel de lângă Aeroportul Otopeni, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers de mai multe ori pentru a discuta cu ei.