Declarația unică, prin care se comasează 7 formulare, a fost aprobată de Guvern

Gabriel Bucur 15/03/2018 | 15:33 Ştiri
Declarația unică, prin care se comasează 7 formulare, a fost aprobată de Guvern

Declarația unică, prin care sunt comasate șapte formulare pentru persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, a fost aprobată, joi, de Guvernul Dăncilă.

Anunțul vine pentru cei aproape 965.000 de români care au venituri din activități independente, estimează ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Declarația unică ar urma să unească șapte declarații: D200, D201, D220, D221, D600, D604 și D605.

„Această ordonanță de urgență schimbă fundamental acest mecanism. Trecem de la un sistem cu șapte declarații pentru persoanele fizice la o singură declarație, unică”, a declarat Teodorovici, potrivit Digi24, după ședința de guvern.

Ministrul Finanțelor a mai spus că plata se va face o singură dată, și nu în patru tranșe, anticipate. „Asta înseamnă că fiecare contribuabil are la dispoziția sa acele sume pe care ar fi trebuit să le plătească statului, nu se mai crează blocaje”, a mai spus Teodorovici, potrivit aceleiași surse.

Totodată, din 31 martie 2019, depunerea formularului privind veniturile realizate se va putea face exclusiv online, asigură Ministerul Finanțelor.

Citiți și: Declarația Unică: Trebuie depusă până la 15 iulie. Reducere pentru cei care achită online

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.