Decathlon a deschis un centru logistic lângă București, unde va angaja 400 de oameni până la finalul lui 2018

Andreea Neferu 16/11/2017 | 17:44 Ştiri
Decathlon a deschis un centru logistic lângă București, unde va angaja 400 de oameni până la finalul lui 2018

Retailerul francez de articole sportive Decathlon a inaugurat primul său centru logistic din România, care va aproviziona trei ţări din Europa de Sud-Est – România, Bulgaria şi Grecia. Depozitul situat în apropiere de București, în Ștefăneștii de Jos, a implicat o investiție de 4 milioane de euro și are o suprafață totală de 29.000 de metri pătrați.

“Inaugurarea spaţiului logistic Decathlon accentuează rolul României la nivel regional şi este parte din strategia de dezvoltare a reţelei naţionale comerciale şi de distribuţie. Decizia de a construi acest centru în România a fost una firească, determinată de potenţialul de creştere local şi de interesul pentru sport, manifestat de tot mai mulţi români. Astfel, în cadrul depozitului, am pus la dispoziţie circa 200 de locuri de muncă pentru persoanele din Bucureşti şi din localităţile din vecinătatea capitalei, iar până la finalul anului 2018 ne propunem să dublăm numărul angajărilor, urmând ca acesta să crească de la an la an”, a declarat Gregory Richarte, director logistică în cadrul Decathlon.

Spațiul va avea în stoc peste 1,5 milioane de de articole sportive, iar zilnic vor fi livrate între 50.000 și 180.000 produse, în funcţie de sezon şi comenzi.

Pe lângă aprovizionarea a 30 de magazine din România, Bulgaria și Grecia, centrul logistic va livra şi produsele solicitate în urma comenzilor din magazinul online.

Decathlon are în România 20 de magazine și a încheiat anul trecut cu afaceri de 136 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.


Sursă foto: Decathlon

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.