De la ride sharing la trip sharing. Share a trip, nou concept turistic pentru 2022

Andrei Dumitru 09/02/2022 | 11:07 Fapt Divers
De la ride sharing la trip sharing. Share a trip, nou concept turistic pentru 2022

În primăvara și vara 2022, se poartă destinații precum Maldive, Mauritius, Seychelles, Cuba, Mexic, Republica Dominicană, Sri Lanka, Jamaica, Tanzania, Kenya, Peru, Iordania, sau Ras al-Khaimah, spun specialiștii în turism.

Pentru turism, anul 2021 a fost, cu siguranță, încă un an de flexibilitate și adaptare. Agențiie de turism au fost nevoite să creeze rapid acel cadru de siguranță pentru clienți prin asigurări suplimentare care să acopere diverse situații legate de pandemie, să stabilească parteneriate cu clinici pentru testări înainte și după călătorie, să adopte o politică de flexibilitate aparte, dar și să informeze permanent clienții în legătură cu orice modificare apărută în condițiile de călătorie din statul vizitat, dar și de acasă.

În ciuda volatilității contextului sanitar, dorința turiștilor de a călători a depășit așteptările multor operatori, chiar și comparativ cu anul 2019, pre-pandemic.

„A fost un an în care am lucrat sub presiunea schimbărilor de ultim moment în privința condițiilor de călătorie din fiecare țară în care oferim vacanțe. A trebuit să ne reinventăm de mai multe ori. Dar chiar și așa am reușit să obținem o cifră de afaceri mai mare cu 35% față de anul 2019. Operațional, cifra de afaceri este de 15 milioane euro. Pentru 2022, ne propunem o creștere până la 18 milioane euro”, a declarat Sorin Stoica, fondator și CEO Eturia.

În cifre, 45% dintre clienții Eturia au ales să călătorească cu zboruri charter în 2021, respectiv 55% au preferat companiile de linie cu care Eturia are parteneriate. Cele mai vândute vacanțe au fost cele cu zbor charter, iar vedeta anului 2021 ca destinție, a fost de departe Maldive.

Pentru anul 2022, reprezentanții agenției spun că vor continua să se adapteze la cerințele turiștilor – vor păstra o parte din destinațiile consacrate, dar vor include și destinații noi, unele închise total sau parțial în 2021 – Cuba, Jamaica și Thailanda. Vor fi păstrate Mexic, Seychelles, Maldive, Republica Dominicană, Peru, Tanzania și Africa de Sud.

„Pe lângă clasicele sejururi și circuite, vom completa colecția noastră de circuite de tip Share a Trip cu aceste destinații nou deschise. Share a trip este un concept de circuite original Eturia în care mai multe familii sau prieteni pot alege același itinerar de vacanță, împărțind astfel costurile și având și posibilitatea de a cunoaște noi parteneri de călătorie. De asemenea, ne bucurăm să putem oferi din nou clienților noștri din Club Eturia Traveller pachetele Eturia Signature, vacanțe personalizate”, a mai transmis Sorin Stoica.