Dan Șucu, frații Pavăl și CITR Group își unesc forțele pentru a investi în companii românești aflate în dificultate

Andreea Neferu 06/03/2018 | 14:48 Ştiri
Dan Șucu, frații Pavăl și CITR Group își unesc forțele pentru a investi în companii românești aflate în dificultate

CITR Group a pus bazele unei platforme de investiții în companii românești aflate în dificultate, printre investitorii care finanțează acest proiect numărându-se Dan Șucu (fondatorul Mobexpert) și frații Paval (fondatorii Dedeman).

Capitalul inițial al platformei, denumită ROCA, este de 4,5 milioane de euro, contribuția fraților Pavăl fiind de 2 milioane de euro, a lui Dan Șucu – 0,5 milioane de euro, în timp ce CITR și Thomas Manns (antreprenor neamț, ce controlează compania Astra Holding) au pus la bătaie 2 milioane de euro.

Roca a făcut deja o primă investiție de peste un milion de euro în producătorul brașovean de încălțăminte S-Karp, fondat de Radu Jitaru.

Până la finalul anului, platforma vrea să aibă în portofoliul de investiții cinci companii, iar ținta până la sfârșitul lui 2019 este de a aduce în cadrul ROCA un capital total de 20 de milioane de euro.

”Am clasificat companiile în care vom investi în trei categorii: companii în dificultate financiară, companii în dificultate de creștere și în dificultate de succesiune. Targetul este să mergem către companii care pot dezvolta o poveste, care să aibă un brand Made in Romania”, a spus Rudolf Vizental (foto), CEO al ROCA.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.