FOTO Dacia decapotabilă: Cum arată și cât va costa noul Duster Coupe

Sebastian Popescu 28/06/2018 | 14:47 Ştiri
FOTO Dacia decapotabilă: Cum arată și cât va costa noul Duster Coupe

Renault a anunțat în martie că va lansa o variantă coupe pentru SUV-ul Dacia Duster la salonul auto de la Moscova de la sfârșitul lui august, iar acum a făcut publice și primele imagini cu noul automobil.

Maşina, ce va costa în jur de 20.000 de euro, va fi vândută sub sigla Renault începând cu 2019 doar în Rusia, unde de altfel va fi şi produsă, relatează digi24.ro. Noul crossover va fi produs şi în China, dar pe baza unei alte platforme, precum şi în Brazilia şi Coreea de Sud.

Sunt șanse mici ca noul Duster Coupe să fie comercializat și în Europa, având în vedere că ar putea intra în competiţie cu alte modele ale grupului, spun reprezentanții Renault. Totuși, dacă va fi lansat pe piața europeană, acest lucru se va întâmpla după 2020 și va purta sigla Dacia.

dacia duster coupe

„La Salonul Auto Moscova 2018, Renault va prezenta în premieră mondială un concept, un crossover de segment C. Rusia va fi prima ţară în care va fi vândut acest model. Noul vehicul va fi o adevărată revelaţie pentru piaţa rusă de SUV-uri, întărind poziţia de lider a Renault în Rusia, pe acest promiţător segment care creşte rapid. (…). Rusia va fi prima ţară în care va începe producţia noului model global. Producţia noului crossover va fi demarată la uzina Renault din Moscova, care a fost selectată ca prima facilitate industrială pentru noul SUV global de segment C“, se arată în comunicatul Renault.

Dacia a fost preluată de fancezii de la Renault în 1999 și s-a relansat în Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Compania a devenit un jucător important pe piața auto europeană începându cu 2004 când a lansat modelul Logan, una dintre cele mai bine vândute mașini din Europa Centrală și de Est, precum și în Rusia.


Foto: Captura YouTube/ Motor International