Cum se depune o declarație de inactivitate. Model PDF

Andrei Dumitru 05/10/2020 | 11:35 Fapt Divers
Cum se depune o declarație de inactivitate. Model PDF

Declarația de inactivitate S1046 a fost actualizată în data de 28 ianuarie 2020 pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), informează Contabilul.ro.

Declarația de inactivitate S1046 se depune de către persoanele juridice care nu au desfășurat activitate de la constituire până la finalul anului. Termenul pentru depunerea formularului este de 60 zile de la încheierea exercițiului financiar.

Declarația de inactivitate S1046 (model 2020)

Potrivit art. 36 alin. (2) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, persoanele juridice care de la constituire nu au desfășurat activitate, precum și subunitățile fără personalitate juridică din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, care de la constituire nu au desfășurat activitate, depun o declarație în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar, la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Cum se depune Declarația de inactivitate

Începând cu exercițiul financiar 2014, declarațiile de inactivitate prevăzute mai sus se vor depune, astfel:

  • în formă electronică, având atașată o semnătura electronică extinsă, sau
  • în format hârtie și în format electronic.

Entitățile folosesc programul de asistență pus la dispoziție gratuit de către Ministerul Finanțelor Publice pe site-ul internet al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Descarcă AICI modelul PDF pentru Declarația de inactivitate (folosiția butonul download din dreapta sus după ce deschideți pagina)