Cum se aplică hidroizolația pentru bucătărie? (P)

NewMoney 29/09/2022 | 16:20 Ştiri
Cum se aplică hidroizolația pentru bucătărie? (P)

Bucătăriile sunt printre cele mai frecvent utilizate încăperi dintr-o casă, iar după băi, acestea sunt și cele mai predispuse la daune cauzate de infiltrații și umiditate. Conform specialiștilor Econstrukt, pentru a evita aceste daune putem apela la produse speciale pentru hidroizolație bucătărie, care își vor dovedi eficientă dacă sunt aplicate corect.

Avantajele hidroizolației în bucătării

Cele mai importante avantaje ale impermeabilizării podelelor din bucătărie sunt: eliminarea riscului de apariție a mucegaiului, eliminarea problemelor care pot fi cauzate de diferiți dăunători și păstrarea integrității structurale a zonelor în care se aplică hidroizolații.

Una dintre cele mai mari probleme ale pardoselilor din bucătărie care nu sunt impermeabilizate este stagnarea apei sub plăcile ceramice. Acest lucru poate conduce la apariția mucegaiului, care este extrem de dăunător pentru sănătate, mai ales dacă discutăm despre o expunere constanța. Printre altele, poate cauza infecții ale tractului respirator, atacuri de astm și iritații ale pielii. În plus, dacă mucegaiul este prezent la nivelul rosturilor, acesta este foarte inestetic.

Dacă podelele din bucătării sunt supuse constant umidității excesive, riscul de apariție a dăunătorilor precum furnici, gândaci sau păianjeni este mult mai ridicat. Bineînțeles, o soluție de compromis poate fi utilizarea produselor speciale pentru îndepărtarea acestora, însă, pe termen lung, echipa Econstrukt recomandă să iei în calcul realizarea hidroizolației.

Poate cel mai important avantaj oferit de hidroizolații este evitarea degradării structurale a podelei din bucătărie. Infiltrațiile pot ajunge să afecteze în profunzime structura, destabilizând-o și ducând la probleme mai grave, care implică riscuri și costuri considerabile cu reparațiile.

Produse pentru hidroizolația bucătăriei – Recomandări și mod de aplicare

Există diferite tipuri de produse pe care le poți folosi pentru hidroizolații în bucătării. În continuare îți vom prezența recomandările Econstrukt, care se aplică prin metode simple și rapide, dar eficiente pentru a impermeabiliza podeaua în siguranță.

Câteva dintre materialele din care poți alege pentru acest tip de proiect sunt:

·      membrană hidroizolatoare lichidă Marithan, dezvoltată de Mariș Polymers folosind tehnologia inovatoare PUD Technology – un produs cu o elasticitate mare, care hidroizolează în proporție de 100% suprafață pe care este aplicat;

·      hidroizolația pe baza de cauciuc modificat cu polimeri Bison Rubber Seal – un produs care etanșează și protejează suprafețele pe care este aplicat, având o durabilitate sporită de minim 20 de ani;

·      bandă pentru hidroizolații RINO Seal Tape TS 12/7 – extrem de rezistență, etanșează permanent joncțiunile de pe suprafață pe care este aplicată;

·      bandă textilă Bison Rubber Seal Textile Tape – folosită pentru acoperirea golurilor și fisurilor înainte de aplicarea hidroizolației.

În ceea ce privește modul de aplicare, acesta depinde de produsele pe care le-ai ales pentru realizarea hidroizolației din bucătărie. Ține cont că hidroizolarea se face când bucătăria este nouă, înainte de aplicarea plăcilor de gresie și faianță. Luând că exemplu  membrană hidroizolatoare lichidă Marithan și bandă pentru hidroizolații RINO Seal Tape TS 12/7, poți urmă acești pași:

·      curată în profunzime suprafață din bucătărie de praf, reziduuri și pete uleioase;

·      aplică un strat uniform de Marithan diluat cu apă curată în proporție de 10-20%, pentru a amorsă suprafață;

·      etanșează fisurile cu bandă de armare RINO Seal Tape TS 12/7 cât timp stratul de amorsă este încă umed;

·      aplică încă un strat de Marithan nediluat, pentru formarea membranei hidroizolației.

Așadar, aplicarea hidroizolației în bucătărie nu este deloc complicată, mai ales dacă alegi produse care nu necesită o pregătire anevoioasă în prealabil. Soluțiile de impermeabilizare reprezintă o investiție în locuința ta, asigurând o structura durabilă și rezistență și minimizând nevoia de lucrări de întreținere sau reparații în timp, motiv pentru care nu ar trebui să stai pe gânduri dacă încă ai dubii în privința aplicării hidroizolației în bucătărie.