Cum face bani Rudolph Giuliani de pe urma instabilității politice din mai multe țări

NewMoney 30/08/2018 | 15:05 Ştiri
Cum face bani Rudolph Giuliani de pe urma instabilității politice din mai multe țări

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, câștigă bani de pe urma instabilității politice, economice şi sociale din mai multe state ale lumii, inclusiv SUA, potrivit publicației americane The Nation.

Într-un articol titrat „Iubirea de țară a lui Giuliani este echivalentă cu banii pe care îi face”, din 2015, The Nation scrie că veniturile avocatului cresc pe măsură ce nivelul de amenințare și instabilitate este mai mare.

Prima afacere importantă realizată de Giuliani a venit după atentatele de la 11 septembrie. Mai exact, profitând de atacul terorist, acesta a reușit să facă bani investind în firme de securitate.

Reuters scria în 2003 că „fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, considerat drept un erou pentru răspunsul său la atacurile din 11 septembrie, a anunțat joi un nou fond de investiții alături de Bear Stearns, care va investi în industria de securitate aflată în creștere. Giuliani va colabora cu unitatea de investiții a băncii pentru a lansa un fond privat de 300 milioane de dolari, care va investi în companii de securitate și siguranță publică, potrivit unei declarații comune a fostului primar și a firmei”.

Planul a fost de a investi în companii care dezvoltă tehnologii și „modalități de identificare a agenților biologici și chimici”, produse la mare căutare în perioada de după 11 septembrie.

Toate acestea l-au făcut Giuliani suficient de bogat încât să cumpere o casă în Hamptons, zonă în care își au case de vacanță bogații New York-ului, și alte bunuri imobiliare de primă mână. Între 2001 și 2007, diferitele subsidiare i-au adus companiei lui Giuliani peste 100 de milioane de dolari. În 2006, acesta câștiga 4,1 milioane de dolari doar din salariu, la care se mai adăugau alte milioane de dolari venituri din cărți și discursuri.

Ulterior, Giuliani a început să-și îndrepte atenția către alte state cu probleme pe care le poate specula, după ce afacerile sale din State au început să meargă prost, după cum explică și reporterul New York Daily, Wayne Barrett, cel care a redactat și o biografie a vieții lui avocatului.

Potrivit acestuia, într-un discurs susținut la la Tijuana, în fața clienților săi, pe tema traficului de droguri din Mexic, Giuliani le-a transmis că „America trebuie să înceteze să mai țină predici altor țări și să înceapă să găsească soluții pentru a opri consumul de droguri în rândul cetățenilor săi”.

Barrett spune că în acest mod, Giuliani „a mutat responsabilitatea pentru comerțul cu droguri realizat de mexicani pe noi (SUA, n.r.). Este consultant în Mexic, El Salvador, Honduras și Guatemala, țările în care guvernele de dreapta, traficanții și criminalii îi conduc pe copii și adolescenți să treacă granița în SUA”.

„A fost consultant pentru guvernul Qatar, țara pe care prietenul său și directorul FBI, Louis Freeh, o acuza înainte de atacurile din 11 septembrie că îl ascunde pe Khalid Sheik Mohammed, considerat creierul din spatele atentatelor. Acesta este ultimul triumf al banilor asupra memoriei, deoarece încă vorbește, precum în urmă cu o săptămână, despre cei 10 prieteni și 343 pompieri pe care ia pierdut în 11 septembrie”, a mai adăugat el.

Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare la începutul săptămânii pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI. Giuliani a criticat „excesele făcute de DNA în numele «aplicării legii»”, iar „o amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi”.

Ulterior, acesta a recunoscut că a fost plăit de o firmă de consultanţă și că scrisoarea s-a bazat pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce firma.


Foto: Mediafax