Rudolph Giuliani recunoaște că a fost plătit de o companie care îl reprezintă pe unul dintre celebrii fugari ai României

NewMoney 29/08/2018 | 16:55 Ştiri
Rudolph Giuliani recunoaște că a fost plătit de o companie care îl reprezintă pe unul dintre celebrii fugari ai României

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolf Giuliani, a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, potrivit News.ro.

Giuliani a declarat marţi pentru Politico că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

„Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

Louis Freeh este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, dar l-a reprezentat și pe Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI. Giuliani a criticat „excesele făcute de DNA în numele «aplicării legii»”, iar „o amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi”.

Departamentul de Stat al SUA se distanțează de declarațiile lui Giuliani. Întrebat de cotidianul britanic The Guardian dacă SUA este de acord cu observațiile sale, un purtător de cuvânt a spus: „Până recent, România a înregistrat progrese considerabile în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient. Încurajăm România să continue pe aceast drum”.


Foto: AFP/Mediafax