CTP cumpără cu 18 milioane de euro două parcuri logistice din vestul țării

Gabriel Bucur 31/08/2017 | 16:35 Ştiri
CTP cumpără cu 18 milioane de euro două parcuri logistice din vestul țării

 

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice CTP a anunțat că investește circa 18 milioane de euro în achiziționarea a două parcuri logistice, situate în orașele Ineu și Salonta, de la compania slovacă IPEC Group.

Cele două proprietăți totalizează 119.000 de metri pătrați de teren și 37.000 de metri pătrați de suprafață închiriabilă. Ele au o poziționare strategică în partea de vest a țării, respectiv în județele Arad și Bihor, foarte aproape de granița cu Ungaria.

Cele două proprietăți vor constitui baza pentru două noi parcuri din portofoliul companiei, CTPark Ineu și CTPark Salonta, și fac parte din strategia pe termen lung a companiei de creștere și de consolidare  poziției pe care o ocupă, aceea de proprietar cu cea mai mare suprafață logistică și industrială la nivel național.

CTPark Ineu este situat în partea de sud-vest a orașului Ineu și este amplasat pe un teren de 56.000 de metri pătrați. Parcul are 23.000 de metri pătrați suprafață construită cu destinația de producție și birouri. CTPark Ineu constă într-un depozit complet închiriat companiei Delphi Packard, care are la Ineu o fabrică de componente auto.

CTPark Salonta se află la periferia orașului Salonta, în partea de sud-vest. Parcul beneficiază de un teren cu o suprafață totală de 63.000 de metri pătrați, o suprafață închiriabilă de 14.000 de metri pătrați la care se vor adăuga încă 30.000 de metri pătrați, conform planurilor de dezvoltare ulterioare. Parcul are la acest moment două depozite ocupate în proporție de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva.

„Ne-am propus să fim prezenți în toate regiunile din țară unde infrastructura este suficient de bine dezvoltată pentru clienții noștri și pentru afacerile lor. Cererea pentru spații industriale de clasă A e într-o creștere rapidă (…) De aceea consider că acesta este momentul optim pentru accelerarea ritmului nostru de creștere, prin cumpărarea de proprietăți și prin dezvoltarea de noi facilități”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

În afară de achizițiile din Ineu și Salonta, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării includ mai multe orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Deva.

„Vom continua extinderea în vestul țării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spații industriale și logistice din România. Printre avantajele pe care le are această regiune se numără: apropierea de granița vestică, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii care s-au făcut în ultimii ani, precum și creșterea numărului de companii proaspăt intrate pe piața zonală, din domenii ca electronică, IT, componente auto și FMCG și care caută spații de depozitare”, a adăugat Ana Dumitrache.

În prezent, CTP deține parcuri industriale și logistice în zece orașe din România, dintre care șapte sunt situate în vestul țării: Arad, Cluj-Napoca, Turda, Deva, Timișoara, Ineu și Salonta.

 

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.