CTP construiește un nou parc logistic de 30.000 de metri pătrați în județul Cluj

Andreea Neferu 16/04/2018 | 15:48 Ştiri
CTP construiește un nou parc logistic de 30.000 de metri pătrați în județul Cluj

Dezvoltatorul de proiecte logistice și industriale CTP, cu acționariat olandez, a demarat construcția proiectului logistic de 30.000 de metri pătrați CTPark Cluj II, aflat în apropiere de Cluj-Napoca, în localitatea Florești.

Proiectul, care este al doilea parc logistic al CTP în județul Cluj, după CTPark Cluj I, va fi livrat în trei etape, urmând să fie finalizat integral în luna decembrie a acestui an. Compania nu a precizat valoarea investiției în acest proiect.

Prima etapă, de 8.000 de metri pătrați, va fi gata în luna august, iar CTP spune că acest spațiu a fost deja închiriat către un ”client strategic”, fără a preciza însă numele chiriașului. Celelalte două faze ale proiectului, fiecare de 11.000 de metri pătrați, sunt disponibile pentru închiriere.

“Partea de vest a țării, și județul Cluj în special, se dezvoltă rapid din punct de vedere economic. Cererea pentru spații industriale și logistice este la unul dintre cele mai ridicate niveluri pe care
le-am văzut în ultimii ani, așadar CTP se adaptează pentru a răspunde nevoilor chiriașilor existenți și viitori”, a declarat Emanoil Dascălu, director de construcții al CTP România.

Spațiile din CTPark Cluj II vor fi utilizate pentru activități de depozitare și de producție.

În județul Cluj, CTP deține CTPark Cluj I, un parc logistic cu o suprafață totală închiriabilă de 33.500 de metri pătrați, terminat în noiembrie 2017 și ocupat de retailerul Profi.

În România, CTP deține parcuri logistice cu peste 700.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda. Anul acesta, compania vrea să finalizeze alți 300.000 de metri pătrați în România, dintre care 236.000 de metri pătrați în apropierea Bucureștiului.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.