Criză la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti: Doar un medic ATI la 12 săli de operaţie, al doilea medic a făcut infarct

Elena Marinescu 10/11/2023 | 17:40 Ştiri
Criză la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti: Doar un medic ATI la 12 săli de operaţie, al doilea medic a făcut infarct

De la 1 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, va rămâne cu un singur medic de anestezie-terapie intensivă.

Prefectul de Argeş, Radu Perianu, a convocat o şedinţă pentru identificarea unei soluţii la această problemă, dar niciun reprezentant al Consiliului Judeţean nu s-a prezentat la discuţii, prefectul acuzând conducerea CJ de ”dezinteres” şi arătându-se indignat.

Potrivit prefectului Radu Perianu, de la 1 decembrie, Spitalul Judeţean va rămâne cu doi medici pe Secţia ATI, care se vor ocupa de pacienţii internaţi în unitatea care are 12 săli de operaţie.

Al doilea medic ATI a făcut infarct

Dintre cei doi medici, doar unu se prezintă la spital în această perioadă, cel de-al doilea fiind în concediu medical în urma unui infarct, precizează prefectul.

Acesta a mai spus că a convocat o şedinţă pentru a discuta situaţia, dar Consiliul Judeţean nu a trimis niciun reprezentant. ”Din păcate, astăzi, (vineri – n.r.). Consiliul Judeţean nu a trimis niciun reprezentant, preşedinte sau vicepreşedinte care se ocupă de astfel de situaţii, dat fiind importanţa majoră pe care secţia de terapie intensivă o are în cadrul spitalului.

Repet: un singur medic, de la 1 decembrie, va ajunge să deservească 12 săli de operaţie. Atâta dezinteres mă umple de indignare şi consider că sănătatea argeşenilor e mai presus de weekend, e mai presus de alte preocupări, oricât de importante ar fi ele”, a declarat Radu Perianu, potrivit News.ro.

Prefectul a precizat că şedinţa convocată vineri cu scopul de a găsi o soluţie pentru această situaţie a fost reprogramată pentru luni dimineaţă.

FOTO: adevarul.ro